Mam natomiast jedno pytanie
Moderator: xenomorph

siara1939 napisał(a):Zawsze mieszam pierwsza warstwe farby z clearem, bo wtedy powloka farby jest mocniejsza, co jest wazne podczas dalszych procesow malarskich, w ktorych bedziemy uzywali szczoteczki. Inaczej moze wystapic taka sytuacja, ze podczas procesu usuwnia farby po lakierze do wlosow, "dobijemy" sie do podkladu.
Frozzer napisał(a):siara1939 napisał(a):Zawsze mieszam pierwsza warstwe farby z clearem, bo wtedy powloka farby jest mocniejsza, co jest wazne podczas dalszych procesow malarskich, w ktorych bedziemy uzywali szczoteczki. Inaczej moze wystapic taka sytuacja, ze podczas procesu usuwnia farby po lakierze do wlosow, "dobijemy" sie do podkladu.
Jak miało to miejsce przy budowie mojego zimowego PZ IV ;/
Szkoda, że wcześniej nie znałem tej metody.

siara1939 napisał(a):Zaczynam zabawe z Revellowskim VW typ 82 Kubelwagen w skali 1/9.
Inspiracja ze zdjecia:

Na calosc polozylem cienka warstwe lakieru do wlosow i pozypalem sola.
Ciesze sie, ze moje watki sie na cos przydaja.
bartek72 napisał(a):Na calosc polozylem cienka warstwe lakieru do wlosow i pozypalem sola.
Gubię się... Czyli po pomalowaniu następnej warstwy najpierw na sucho usuniesz sól, a potem na mokro będziesz drapał to co na lakierze?

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości