Panzer IV ausf. J late (DRAGON 6080)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Panzer IV ausf. J late (DRAGON 6080)

Postprzez Sidney » środa, 1 sierpnia 2012, 15:23

Witam.

Ponieważ to mój debiut na PWM, jeśli chodzi o jakąkolwiek czynną działalność na tym zacnym forum, pragnę pozdrowić wszystkich Użytkowników i podziękować tym, dzięki którym dowiedziałem się masę ciekawych informacji na temat budowy modeli, malowania, waloryzacji sprzętu oraz wielu ciekawostek czystko historycznych.
A teraz do rzeczy. Chciałbym wykonać wspomnianą w temacie "czwórkę" z ruchomym zawieszeniem. Wpadł mi w oko zestawik Tristara "German Pz.IV Whell Set 014". Niestety - nie mogę go nigdzie dorwać, a na wznowienie edycji przez producenta raczej się nie zanosi. Wygrzebałem jeszcze dwa tematyczne komplety z Tristara: "Pz.IV running gear Set 1" oraz "Pz.IV running gear Set 2" (oba z numerem 042). Oba pakiety są dla wersji early i mid, chociaż w secie 1 wymieniony jest komplet dla wersji Pz. IV"J". Czy jest duża różnica pomiędzy tym setem, a wcześniej wspominanym przeze mnie setem 014. Czy może lepiej warto rozejrzeć się za innymi zestawami (wygrzebałem coś niecoś od Quick Whell, ale całość kosztuje sporo drożej od wspominanych wcześniej przez mnie setów)? Za pomoc i wyrozumiałość dla nowicjusza z góry dzięki.

Pozdrawiam
Si vis pacem para bellum...
Sidney

Reklama

Re: Panzer IV ausf. J late (DRAGON 6080)

Postprzez bartek72 » czwartek, 2 sierpnia 2012, 00:36

Poszukaj tematu Jagdpanzer IV Kuby P., tam dość intensywnie poruszany był temat kół Tristara.
bartek72

Postprzez Sidney » czwartek, 2 sierpnia 2012, 10:36

Dzięki za odpowiedź. Post przestudiowałem :) Teraz kwestia, czy brać się za "czwórkę" w takim wykonaniu: http://www.militarymodelling.com/forums ... =17841&p=1, czy idąc za wywodem Kuby zostawić osprzęt Dragona. Puki co, zanim skompletuję pozostałe walorki mam się nad czym zastanawiać :)
Sidney

Postprzez klajus » czwartek, 2 sierpnia 2012, 10:48

Sidney napisał(a):Dzięki za odpowiedź. Post przestudiowałem :) Teraz kwestia, czy brać się za "czwórkę" w takim wykonaniu: http://www.militarymodelling.com/forums ... =17841&p=1, czy idąc za wywodem Kuby zostawić osprzęt Dragona. Puki co, zanim skompletuję pozostałe walorki mam się nad czym zastanawiać :)

Jak nie masz jeszcze tego konkretnego modelu to lepiej kup sobie coś nowszego.

P.S. PÓKI CO pisze się przez Ó! I co to są walorki?
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez Sidney » niedziela, 5 sierpnia 2012, 12:00

Za orta sorry - szybkie pisanie nie przedkłada się czasem na szybkie myślenie ;-) Co do modelu, to niestety - już go mam. A "walorki" to po prostu zestawy waloryzacyjne.
Sidney

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat