M36 Jackson Academy 1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

M36 Jackson Academy 1:35

Postprzez artuzet » środa, 15 sierpnia 2012, 17:32

Witam wszystkich.
Prezentuję wam M36 który został zaczęty w 2007 i doczekał się wtedy tylko ledwo pomalowanego wnętrza. Teraz postanowiłem wrócić do tego hobby. Przed tym czołgiem w 2007 były dwa samoloty które prawie dokończyłem i 1 figurka, więc mógłbym go uznać za pierwszy. Jest to pole doświadczalne próbuję troche tego i tamtego, jak widać rdzy trochę chyba za dużo :P
Do zrobienia jeszcze trochę detali, poprawek, potem brudzing i gąski.
Docelowo ma trafić na dioramę z figurantami.
1.Obrazek
2.Obrazek
3.Obrazek
4.Obrazek
5.Obrazek
6.Obrazek
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam!
artuzet

Reklama

modele polskich samolotów

Re: M36 Jackson Academy 1:35

Postprzez Piotrel » środa, 15 sierpnia 2012, 18:02

Witaj,
Szkoda że wnętrze zostawiłeś od zwykłego M10. Wyszło że armata 90mm a amunicja do 76.2 mm.

Co do malowania to jak na mój gust za dużo rdzy. Poza tym spawy chyba tak łatwo nie rdzewieją.
death to tyrants. death to tyrants. send them straight to hell
Piotrel

Re: M36 Jackson Academy 1:35

Postprzez Sneakazz » środa, 15 sierpnia 2012, 18:21

A mi z kolei podoba się kolorystyka fajno przyrdzewiała zieleń i gwiazdy pierwsza klasa. Fajny motyw z ściekającą farbą.
Do czego bym się doczepił to moim zdaniem troszkę zbyt ładne, nowiutkie i świetliste części narzędziowe w stosunku do reszty modelu. Strasznie się świeci ta czerń...np. czerń łopaty itd. o to chodzi. Ale jak wspominałeś jeszcze troszeczku brudzenia przed nim więc pewnie poprawisz.
Ale podsumowując...mniam...czekam na zwieńczenie.
Obrazek
Sneakazz

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat