Zmagania z materią rozpoczęte. Po tym jak Kolega Tomek Hejmo zadeklarował pomoc w sprowadzeniu gąsienic Bronco z Hobby Easy (dziękuję serdecznie) postanowiłem wykonać ruchomy układ jezdny, operacja zakończona sukcesem. Ilość elementów gąsek mnie przeraża, ale jak się powiedziało A to... Tak to wygląda:

Zgodnie z tym o czym informowali mnie już dobrzy ludzie metalowa lufka dołożona do modelu okazuje się być do kitu. Postawiłem na plastykową, o wiele lepiej zdetalowaną.

W weekend zabieram się za sklejenie z sobą połówek wanny. Trochę się obawiam czy przyniesie to spodziewany efekt i wanna wróci do właściwego kształtu. Pomyślę jeszcze rano o rozpórkach, zaszkodzić nie zaszkodzą a może pomogą. Po przyłożeniu na sucho wygląda to teraz mniej więcej tak:

Abramsa planuję umiejscowić na winiecie o mniej więcej takich wymiarach:

Długość winiety będzie raczej taka jak widać, na dalszym etapie pomyślę ewentualnie o jej zwężeniu. Muszę to sobie koncepcyjnie spróbować naszkicować. Abrams będzie pokazany w momencie rozgniatania porzuconego na drodze samochodu. Jeszcze nie postanowiłem jaki rodzaj drogi i co z dodatków chciałbym na winiecie umieścić. Raczej na 100% Abrams dostanie inne niż pudełkowe kalki.
Weekend przed nami, mam nadzieję, że uda się trochę podgonić z robotą