Ural dźwig 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Ural dźwig 1/35

Postprzez Stroju » wtorek, 17 listopada 2015, 22:11

Dawno nic na forach nie pokazywałem, ale to nie znaczy że odszedłem od modelarstwa, cały czas coś buduję, aktualnie pracuję nad Uralem z konwersją na dźwig, konwersja jest z firmy balton models a ciężarówka to trumpek, dodatkowo przygotowuję podstawkę by pokazać pojazd w formie rozstawionej, docelowo z towarem podwieszonym na haku.
Fotka z czasu budowania modelu:
Obrazek

Model jest już na zaawansowanym stadium, podstawka też, ale do końca jeszcze trochę, poniżej streszczenie z malowania:

Obrazek
Obrazek

Odpryski malowane głównie z pędzla, ale i parę z gąbki:

Obrazek
Obrazek

Błotkowanie farbkami AK mieszanymi z gipsem miejscami:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Żona mnie namówiła żebym zrobił coś weselszego na podstawce więc rozsiałem trochę kwiatów:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

(słoneczniki blaszane)

Teraz czas brać się za żółte elementy wozu.
Stroju

Reklama

Re: Ural dźwig 1/35

Postprzez Korowiow » środa, 18 listopada 2015, 18:53

Jak zwykle pierwsza klasa.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez Stroju » poniedziałek, 23 listopada 2015, 21:45

Ruszyłem dalej z dźwigiem:

Obrazek
Obrazek
Stroju

Postprzez Stroju » sobota, 6 lutego 2016, 22:49

Poleciałem dalej z pracą. Właściwie już niewiele zostało, tylko jakieś drobne korekty malarskie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Największym problemem są teraz figurki, model i podstawka w zasadzie gotowa, ale bez figurek ta scenka będzie do bani, nie za bardzo mam pomysł jakich użyć, gotowych niestety nie ma, w zamyśle mają dwie albo 3, jedna pracująca na placu, a za Uralem jedna lub dwie spożywające obok tej wyrzuconej butelki (w końcu trzeba hołdować stereotypom).
Myślałem by użyć jakiś niemieckich mechaników do przeróbki ale nie wiem jeszcze, pomyślę.
Stroju

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat