Witam ponownie - mam nadzieję ze może tym razem coś wskóram z tymi zdjęciami
Wiec podstawą do dalszej zabawy jest wszystkim znany model Tiger I 32529 wersja afrykańska - osobiście uważam że jest to bardzo dobry model w stosunku do jakości wykonania i porównując ceny innych firm które za drakońskie nie wnoszą nic lepszego - przeciwnie wzbogacając model Tamiya o kilka drobiazgów za podobną cenę uzyskamy model z pełną gamą dodatków które sami możemy sobie zestawić - co do mnie model wzbogaciłem metalowa liną , mg34, wyrzutnikiem granatów dymnych, wiaderkami i innymi mniej ważnymi szczegółami
Oczywiście po złożeniu modelu częściowo zagruntowałem go podkładem CHAOS BLACK - CITADEL ( wygląda to mniej więcej tak

Następnie szykowałem drobiazgi i czyniłem inne zabiegi - po osłonięciu włazów czerń pokryłem biała Vallejo 70951 (90%)+Black(10%) = delikatny jasny kolor kremowy który zaaplikowałem do wnętrza wieży oczywiście miejsca jaśniejsze podkreśliłem nakładając farbę ponownie
Następnie przyszedł czas na obicia wnętrza i postarzenie oraz dodania rdzawych zacieków AK Rust Streaks przetartych następnie white spirit ( na ogół nie wykonuję wnętrza gdyż pojazdy staram się wykonywać zamknięte - tym razem cała górna pokrywa wieży będzie zainstalowana lużno :-))
Wieża widok z góry

oraz spód

Ostatnio edytowano środa, 5 października 2016, 21:36 przez
DamianSF, łącznie edytowano 1 raz