dzięki.
ja tam tego typu informacjami nie gardzę, a ponadto innym przydac się mogą.
wypaa zatem wyjaśnić, a w zasadzie odnieść się do nich
tomek1123 napisał(a):jeżeli chcesz zrobić model z Rosji to powinieneś zdemontować prawą nadbudówkę; a jeżeli chcesz ją zostawic i zrobić model w wersji szkolnej
no własnie nie mogłem odnaleźć reguły odnośnie tej ddatkowej nadbudówki. a przykleiłem ją, bo moim zdaniem model lepiej wygląda z nią, niż bez niej
tomek1123 napisał(a):model w wersji szkolnej to zmień reflektory ( te drugie też są w zestawie)
reflektory wybrałem z czysto praktyczego powodu- te trudniej utrącić, z różnych względów ma to dla mnie niebagatelne znaczenie
tomek1123 napisał(a):niestety wszystkie Emile - były malowane Panzer Grau, ewentualnie te z Rosji miały nałożone zielone plamy ( można sie dopatrzyć na niektórych zdjęciach)- coś jak Wespe.
to niestety też wiem, choć nie mam pewności czy te smugi to zdecydowanie kamuflaż (a jeśli to czy na pewno zielone plamy? a nie brązowe, jak w malowaniu reichswehry?), czy moze jednak brud/przebarwienia (nie tylko pojazdu, ale być może samej fotografii)
tak więc z pełną swiadomością popełnianego błedu emila wymaziam na szaro w paskowe pasy