Budujesz modele w 'małej' skali, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.
Moderator: xenomorph
przez Greg » poniedziałek, 23 stycznia 2012, 23:01
Witam bardzo serdecznie, jestem tu nowy i po latach przerwy naszło mnie znowu na modele. Tym razem wybór padł na pięknie rozwijającą się skalę 1/72.
Mam do Was pytanie: co sądzicie o modelach takich firm jak MAC, ICM czy Roden? Oczywiste jest, że Dragon to wysoka jakość ale wymienione firmy robią bardzo niszowe i ciekawe modele pojazdów więc pragnąłbym poznać zdanie zawodowxów na ten temat. Bardziej nawet interesowałoby mnie odniesienie ich jakości właśnie do Dragona serii armor pro.
-
Greg
-
przez yar75 » wtorek, 24 stycznia 2012, 20:13
Witam.Roden nie Roben ,moim zdaniem robi całkiem przyzwoite modele które można kupić za nie wielkie kwoty.1/3 lub 1/4 ceny Dragona.Chodzi mi o serię KfZtów bo takowe posiadam.Cała seria Opli Blitzów jest także godna polecenia.Ciężarówki ICMu moim zdaniem OK.Uważam że model w pudełku jest bazą z której przy odrobinie inwencji można zrobić wiele, tak naprawdę nie ma złych modeli tylko modelarze.MACa nie sklejałem ale z inboxsów wyglądają bdb.Godny polecenia jes także UM

--------------------------------
warsztat;
T-34/76
BM-30 SMERCH
--------------------------------
TYLKO 1/72
Kupię modele Auto LokoMotiv/Tololoko
-

yar75
-
przez Greg » środa, 25 stycznia 2012, 17:10
Dzięki. Tak właśnie mi się wydaje, że Roden jest jak najbardziej ok. Chcę na początek kupić plastiki bo na żywicę jestem jeszceza cienki.
-
Greg
-
Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - warsztat