ZBL-09 (HobbyBoss 1:35)

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

ZBL-09 (HobbyBoss 1:35)

Postprzez Lestat » wtorek, 16 grudnia 2025, 21:50

Mam nową zajawkę czyli 8-kołowce. Na pierwszy ogień poszedł chińczyk bo miałem ochotę zmierzyć się z digital camo. Wyszło jak wyszło, mogło być lepiej, mogło być gorzej, ale namaskowałem się jak głupi (widać na początku filmiku). Model generalnie jest bezproblemowo sklejalny, a dodatkowo w porównaniu do pokrewnych produkcji kosztuje grosze - niecałe 9 dych dałem. Nieuflejany, bo jak widać po winietce - na paradzie w Pekinie ;).

Jak wspomniałem planuję przyszłym roku iść w 8-kołowce, w kolejce stoją LAV, Stryker, Rosomak, Centauro, BTR80, o czymś ważniejszym zapomniałem? (oczywiście z tych, które można kupić normalnie)

zapraszam na filmik: https://youtu.be/af9qbJx38j4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lestat

Reklama

Re: ZBL-09 (HobbyBoss 1:35)

Postprzez Marcin Łukawski » wtorek, 16 grudnia 2025, 22:32

Jak wspomniałem planuję przyszłym roku iść w 8-kołowce, w kolejce stoją LAV, Stryker, Rosomak, Centauro, BTR80, o czymś ważniejszym zapomniałem? (oczywiście z tych, które można kupić normalnie)

Brak jednego z najlepszych i nowatorskich jak na tamte czasy rozwiązań tego napędu czyli niemieckiej panzerwaffe ;)
Zaczynając od sdkfz 232 kończąc na Pumie :)
Marcin Łukawski

Postprzez Lestat » wtorek, 16 grudnia 2025, 22:59

Marcin Łukawski napisał(a):

Brak jednego z najlepszych i nowatorskich jak na tamte czasy rozwiązań tego napędu czyli niemieckiej panzerwaffe ;)

Jest, jest :) Może nie w pierwszej kolejności, ale Sd.Kfz. 234/2 Puma jako pradziadek współczesnych 8-kołowców też jest w planach. 232 i 233 nie, bo są paskudne :)
Lestat

Postprzez Aleksander » wtorek, 16 grudnia 2025, 23:11

Rzeczywiście - fajny ten chinol, ciekawa sylwetka, nieszablonowy kamuflaż... Podoba się!

Lestat napisał(a):(...)

Jak wspomniałem planuję przyszłym roku iść w 8-kołowce, w kolejce stoją LAV, Stryker, Rosomak, Centauro, BTR80, o czymś ważniejszym zapomniałem? (oczywiście z tych, które można kupić normalnie) (...)

Nie wiem, czy do normalnego kupienia, ale fajnie by było, jakbyś zrobił Skota ;o)
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Lestat » wtorek, 16 grudnia 2025, 23:21

Aleksander napisał(a):Nie wiem, czy do normalnego kupienia, ale fajnie by było, jakbyś zrobił Skota ;o)

No, zrobiłbym z chęcią. Ale jedyna opcja na dziś to sprowadzenie z Czech w druku 3D za drobne 450 zeta około. Dziękuję, postoję.
Lestat

Postprzez Ringo » środa, 17 grudnia 2025, 09:12

Te lusterka wsteczne są czaderskie. Brawo!
************************************************************************************************************************
Obrazek Obrazek
************************************************************************************************************************
Ringo

1940

Postprzez piotr dmitruk » środa, 17 grudnia 2025, 10:09

Lestat napisał(a):
Marcin Łukawski napisał(a):

Jest, jest :) Może nie w pierwszej kolejności, ale Sd.Kfz. 234/2 Puma jako pradziadek współczesnych 8-kołowców też jest w planach. 232 i 233 nie, bo są paskudne :)

Jeszcze ADGZ
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Łukasz_K » środa, 17 grudnia 2025, 10:44

Spoko wyszedł, akuratnie paradny.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Postprzez Lestat » środa, 17 grudnia 2025, 12:23

Ringo napisał(a):Te lusterka wsteczne są czaderskie. Brawo!

A dzięki, bo tu jestem zadowolony z efektu. Te lusterka, a w zasadzie lustra są wielkie - stwierdziłem, że użycie standardowego mazaka chrome nie będzie dobrym pomysłem i poszukałem na Temu samoprzylepnych folii lustrzanych. Pierwsza była za gruba, ale drugi strzał był trafiony w dychę. Wygląda to spoko moim zdaniem.
Lestat

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli