Panther Ausf. A Tamiya 1:35.

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Panther Ausf. A Tamiya 1:35.

Postprzez hef » czwartek, 27 listopada 2014, 22:46

Witam,
miałem prowadzić warsztat niestety nie wyszło. Model uznaję za skończony. być może dodam jeszcze liny holownicze kiedyś.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój pierwszy pojazd po ponad 15 latach, pierwszy w tej skali i pierwszy na którym bawiłem się w wash, nawet rainsy próbowałem zrobić ale niestety słabo wyszły. Proszę o krytykę :)
hef

Reklama

Re: Panther Ausf. A Tamiya 1:35.

Postprzez Rahim88 » niedziela, 30 listopada 2014, 09:49

Kilka uwag od średnio zaawansowanego modelarza:
-Kadłub na pierwszy rzut oka zbyt czysty w stosunku do bardzo brudnych gąsienic,
-Kolor kadłuba nieco zbyt błyszczący - możesz użyć pigmentów do jego zmatowienia lub poszukać innych sposobów nakładania kurzu,
-Kalki nie powinny się błyszczeć,
-Jak dla mnie odrobinę zbyt dużo tego błota na gąsienicach i przypomina trochę makowiec :) Spróbuj na początek nieco je zetrzeć żeby wyglądało bardziej naturalnie,
-Błoto mogłoby być nieco bardziej zróżnicowane: zauważ, że błoto ma wiele odcieni, od zieleni przez brąz do czerni i zawiera w sobie kamienie, korzenie i liście.
-Błoto błyszczy się odrobinę za mocno. Spróbuj je zmatowić pigmentem.
-Potraktuj wydechy czarnym pigmentem np "smoke" od Humbrola,
-Nie wiem jakimi kolorami malowałeś model ale wydechy powinny być albo rdzawe albo w kolorze modelu. Poza tym farby błyszczące nie wyglądają naturalnie w broni pancernej.
-Skoro jest to Twój pierwszy model od 15 lat to potraktuj go raczej szkoleniowo :)
Rahim88

Re: Panther Ausf. A Tamiya 1:35.

Postprzez Grazzi » środa, 3 grudnia 2014, 22:05

Czy tylko ja mam wrażenie, że ten model taplał się w borowinie? Tak to błotko wygląda :)
I jak dla mnie- obowiązkowo pociągnij go pigmentem albo lakierem matowym, za bardzo się to błyszczy :)
Grazzi

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli