T-55A/Tamiya 1:35

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Re: T-55A/Tamiya 1:35

Postprzez imek46 » poniedziałek, 16 marca 2015, 18:37

stepmisiek napisał(a):
pawelc napisał(a):
W takim razie- szybkiego powrotu do formy :!:
Kombinuj kolejną maszynę :D

Dziękuję za życzenia zdrowia. Jak już dużo wcześniej pisałem na "warsztacie" mam obecnie PT-76 od TRUMPETER-a z dodatkami w postaci blaszek od E.T. MODEL.
Jednak po fali krytyki mojego T-55 raczej nie przewiduję umieszczenia zdjęć z "produkcji" tego modelu. Przede wszystkim dlatego, że nie zmieniam mojej techniki malowania. Nadal jest to pędzelek i nie będzie dekoracyjnego malowania. Będzie to jak dla "wielkich" modelarzy płaski model. Uznałem więc, że to forum nie jest dla takiego modelarza jak ja odpowiednim miejscem.

No to nam modelarz strzelił focha
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Reklama

Postprzez Paweł Leszczyński » poniedziałek, 16 marca 2015, 20:36

Ścierają się nam tu dwa podejścia do modelarstwa, szczerze mówiąc do mnie przemawia fuzja obu. Czyli zgodność historyczna + dobry warsztat modelarski. Gdy się one nie łączą często wychodzi kicha. Choć ładnie pomalowany model z błędami merytorycznymi (w granicach rozsądku) jest zdecydowanie bardziej atrakcyjny niż "wypaśnie" zrobiona miniatura z mnóstwem detali, ale ze słabym malowaniem - jak w tym przypadku.
Paweł Leszczyński

Postprzez imek46 » wtorek, 17 marca 2015, 19:48

Paweł Leszczyński napisał(a):Ścierają się nam tu dwa podejścia do modelarstwa, szczerze mówiąc do mnie przemawia fuzja obu. Czyli zgodność historyczna + dobry warsztat modelarski. Gdy się one nie łączą często wychodzi kicha. Choć ładnie pomalowany model z błędami merytorycznymi (w granicach rozsądku) jest zdecydowanie bardziej atrakcyjny niż "wypaśnie" zrobiona miniatura z mnóstwem detali, ale ze słabym malowaniem - jak w tym przypadku.

Paweł dokładnie to jest to. Nic dodać nic ująć.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez Logiczny » piątek, 24 kwietnia 2015, 18:05

Dlaczego moje posty są usuwane?
Logiczny

Postprzez rotpol13 » piątek, 24 kwietnia 2015, 18:17

Logiczny napisał(a):Dlaczego moje posty są usuwane?

Ten post który zamieściłeś był obraźliwy i zawierał wulgaryzmy. Powinieneś to zrozumieć po jego usunięciu, a Ty zamieściłeś go ponownie - więc znów został usunięty.
Logiczne?!
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez Mecenas » sobota, 25 kwietnia 2015, 10:09

Do tego jeszcze było ostrzeżenie ze wskazaniem konkretnej wypowiedzi jakiej dotyczy. Ile znaków na niebie i ziemi jeszcze potrzebujesz?
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Logiczny » niedziela, 26 kwietnia 2015, 16:21

Mecenas napisał(a):Do tego jeszcze było ostrzeżenie ze wskazaniem konkretnej wypowiedzi jakiej dotyczy. Ile znaków na niebie i ziemi jeszcze potrzebujesz?

Usunąłem jedyny wulgaryzm jaki tam był - "gówniane" i zamieniłem go na "kijowe". Co jeszcze więc po tej zmianie było źle?
Logiczny

Postprzez rotpol13 » niedziela, 26 kwietnia 2015, 21:26

Logiczny napisał(a):
Mecenas napisał(a):Do tego jeszcze było ostrzeżenie ze wskazaniem konkretnej wypowiedzi jakiej dotyczy. Ile znaków na niebie i ziemi jeszcze potrzebujesz?

Usunąłem jedyny wulgaryzm jaki tam był - "gówniane" i zamieniłem go na "kijowe". Co jeszcze więc po tej zmianie było źle?

Pomyśl (logicznie) i przypadkiem nie próbuj wcierać Alcadów szmatką (Gunze też):!: :arrow: viewtopic.php?f=76&t=77658&p=921227#p921219

Obrazek
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez Logiczny » poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 14:45

rotpol13 napisał(a):
Logiczny napisał(a):

Pomyśl (logicznie) i przypadkiem nie próbuj wcierać Alcadów szmatką (Gunze też):!: :arrow: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=76&t= ... 27#p921219

Obrazek

Nie zgrywaj głupa, dodawałem kilka komentarzy o tej samej treści, ale pozostałe były bez "gówniane".
Logiczny

Postprzez Grymson » piątek, 1 maja 2015, 20:53

Jak dla mnie to model naprawdę godny uwagi. Kawał dobrej roboty. Osobiście skusił bym się na lekkie brudzenie ale i bez niego robi imponujące wrażenie. Fajnie że skusiłeś się na wnętrze. Dość mało jest na rynku modeli jak i zestawów uzupełniających które pozwalają na zrobienie pełnego przedziału silnikowego jak i bojowego.

Przyznam że narobiłeś mi smaka :D
Tylko pytanie do znawców, czy jest możliwość dostania wnętrza ? Wiem że CMK produkowało. Na ich stronce jest dostępny jedynie przedział bojowy wraz z wieżą. Przy zestawie przedział silnikowego jest niestety "OUT OF STOCK" :( Czy ktoś w ogóle miał z tymi zestawami do czynienia i daje wszystko to co można zobaczyć w oryginale ?

Sorki za wtrącanie niepotrzebnego wątku w temat kolegi.

Pozdrawiam i liczę z Twej str. na więcej modeli z wnętrzem :)
"Jedna śmierć to tragedia, milion to statystyka." J. Stalin
www.grymson89.blogspot.com
T-34/76 "За Советскую Эстонию" AFV Club 1:35 - 60%
AH-1W no. 246 HML/A-369 Italeri 1:48
Grymson

Postprzez Logiczny » sobota, 2 maja 2015, 11:47

Grymson napisał(a):Jak dla mnie to model naprawdę godny uwagi. Kawał dobrej roboty. Osobiście skusił bym się na lekkie brudzenie ale i bez niego robi imponujące wrażenie. Fajnie że skusiłeś się na wnętrze. Dość mało jest na rynku modeli jak i zestawów uzupełniających które pozwalają na zrobienie pełnego przedziału silnikowego jak i bojowego.

Przyznam że narobiłeś mi smaka :D
Tylko pytanie do znawców, czy jest możliwość dostania wnętrza ? Wiem że CMK produkowało. Na ich stronce jest dostępny jedynie przedział bojowy wraz z wieżą. Przy zestawie przedział silnikowego jest niestety "OUT OF STOCK" :( Czy ktoś w ogóle miał z tymi zestawami do czynienia i daje wszystko to co można zobaczyć w oryginale ?

Sorki za wtrącanie niepotrzebnego wątku w temat kolegi.

Pozdrawiam i liczę z Twej str. na więcej modeli z wnętrzem :)

Daj spokój, model jest ohydny, monotonny i zabawkowy. Brudzenie by wyglądało co najmniej dziwne na tak słabo pomalowanym modelu.
Logiczny

Postprzez Początkujący02 » poniedziałek, 4 maja 2015, 16:08

Osobiście, "rispekt". Prawdziwe cudeńko :D . Bardzo ładnie pomalowane i dopracowane detale. Proszę się nie przejmować proszę Pana. Ja osobiście jestem w stanie zrozumieć, że ktoś chce się skupić na jednym z wielu aspektów, którymi jego model dysponuje: szczegółowe wyposażenie, odwzorowanie kamuflażu, realistyczne efekty... Ja teraz jestem w trakcie robienia mojego pierwszego modelu i skupiam się jedynie na tym by pomalować go szczegółowo i dokładnie, a nie na tym żeby wyglądał realistycznie.
Pozdrawiam i życzę samych takich sukcesów. ;o)
Początkujący02

Postprzez Paweł Leszczyński » poniedziałek, 4 maja 2015, 21:16

Początkujący02 napisał(a):Prawdziwe cudeńko :D . Bardzo ładnie pomalowane i dopracowane detale.

Nabierzesz wprawy w modelarstwie to zmienisz zdanie.
Paweł Leszczyński

Postprzez konwin » środa, 6 maja 2015, 12:47

Witam Kolegów
Widzę, że zrobiła się straszna napinka.
Zapominamy w tej dyskusji o jednej bardzo ważnej (przynajmniej dla mnie najważniejszej) sprawie.
To jest hobby i komentarzem do tego będzie definicja tego słowa znaleziona w Internetach.

Hobby (pasja, pot. konik) – czynność wykonywana dla relaksu w czasie wolnym od obowiązków. Może łączyć się ze zdobywaniem wiedzy w danej dziedzinie, doskonaleniem swoich umiejętności w pewnym określonym zakresie, albo też nawet z zarobkiem — głównym celem pozostaje jednak przyjemność płynąca z uprawiania hobby.

Dla mnie najważniejsza część tej definicji to ostatnie 9 słów.

Pozdrawiam Konrad
konwin

Postprzez imek46 » środa, 6 maja 2015, 17:50

konwin napisał(a):Witam Kolegów
Widzę, że zrobiła się straszna napinka.
Zapominamy w tej dyskusji o jednej bardzo ważnej (przynajmniej dla mnie najważniejszej) sprawie.
To jest hobby i komentarzem do tego będzie definicja tego słowa znaleziona w Internetach.

Hobby (pasja, pot. konik) – czynność wykonywana dla relaksu w czasie wolnym od obowiązków. Może łączyć się ze zdobywaniem wiedzy w danej dziedzinie, doskonaleniem swoich umiejętności w pewnym określonym zakresie, albo też nawet z zarobkiem — głównym celem pozostaje jednak przyjemność płynąca z uprawiania hobby.

Dla mnie najważniejsza część tej definicji to ostatnie 9 słów.

Pozdrawiam Konrad

W 100 % się z Tobą zgadzam, tylko ten kolega otwierając ten wątek poddał swój model ocenie, która w większości była krytyczna. I zamiast to przyjąć to na klatę, stwierdził jak można tak źle ocenić najlepszy na świecie wg niego model. I strzelił focha. Wystawiając model czy tu na forum, czy też na konkursie, niestety ten model jest tak czy siak oceniany i trzeba się z niestety liczyć. Ale też trzeba umieć brać sobie rady większości kolegów do serca. Pozdrawiam.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli