Ciągnik altyleryjski MATADOR +Haubica 150mm.Plastelina 1/68

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Ciągnik altyleryjski MATADOR +Haubica 150mm.Plastelina 1/68

Postprzez OKOKI » czwartek, 25 grudnia 2014, 10:53

Witam.Model ciągnika wykonałem z przezroczystej folii plastikowej ,z której powycinałem odpowiednie części i podkleiłem plasteliną .Poszczególne części skleiłem ze sobą.Plandekę zrobiłem z papieru toaletowego ,który pomalowałem zieloną farbką plakatową.Koła /felgi i opony/ całkowicie wykonałem z plasteliny ,tak jak całe zawieszenie,napęd oraz wydech.Kalkomanię wyciąłem z białego papieru i nakleiłem na model.Haubicę zrobiłem całkowicie z plasteliny oprócz lemieszy które też są wycięte z folii podklejonej plasteliną.Haubicę zrobiłem w pozycji do transportu ze złożonymi ogonami.Całość pomalowałem lakierem bezbarwnym w celu usztywnienia.Model wykonany w barwach z fronu zachodniego 1944-45.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]
Obrazek
Obrazek
OKOKI

Reklama

Re: Ciągnik altyleryjski MATADOR +Haubica 150mm.Plastelina 1/68

Postprzez marder » czwartek, 25 grudnia 2014, 11:18

Zdecydowanie najlepsza i najciekawsza z Twoich prac, a ponieważ
okoki napisał(a):Model ciągnika wykonałem z przezroczystej folii plastikowej, z której powycinałem odpowiednie części i podkleiłem plasteliną.

...to już tylko krok do wykonania go w całości z plastiku, pomyśl o tym.
Rafał B - Entuzjasta HIPS-u
marder

Re: Ciągnik altyleryjski MATADOR +Haubica 150mm.Plastelina 1/68

Postprzez GUDMUNDUR » czwartek, 25 grudnia 2014, 11:32

marder napisał(a):...to już tylko krok do wykonania go w całości z plastiku, pomyśl o tym

Mam takie samo zdanie :) . Gdybyś teraz jeszcze mógł stosować matową farbę ,efekty mogą być bardzo obiecujące :D .
GUDMUNDUR

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli