Panther ausf. A Tamiya 1:35

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Panther ausf. A Tamiya 1:35

Postprzez mnak24 » sobota, 28 września 2024, 11:18

Witam,

Po kilku latach postanowiłem wrócić do lepienia. Na pierwszy ogień wziąłem starą Panterkę A od Tamiyii, aby nie było szkoda gdy coś nie pójdzie. Do modelu dołożyłem siatki z blaszki, liny Eureki, ogniwka zapasowe RFM, kanistry i wiadro z zestawów z dodatkami Tamiyii. Sam dorobiłem zimmerit z greenstuffu, zamknąłem dziury nad gąsienicami, przerobiłem osłonę KMu w kadłubie oraz dołożyłem/przerobiłem kilka mniejszych rzeczy.

Dość gadania, fotki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy HOBBYBOSS 1:48|Tarpon mk. 1 Italeri + Eduard 1:48|Panther ausf. A Tamiya 1:35|Schwimmwagen Tamiya1:35
mnak24

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Panther ausf. A Tamiya 1:35

Postprzez Thalgonis » sobota, 28 września 2024, 11:49

Jak na wyrób „panteropodobny” to bardzo fajnie :)

PS. też od niego zaczynałem swój powrót :mrgreen:
Pozdrówka
Thalgonis -> https://modelarstwozpudla.pl/

Obrazek Obrazek Obrazek
Thalgonis

Transport

Postprzez mnak24 » niedziela, 29 września 2024, 20:05

Thalgonis napisał(a):wyrób „panteropodobny”

I to jest właściwe określenie tego zestawu, nawet nie chciałbym tego do planów przykładać, bo bym spać nie mógł w nocy.

Thalgonis napisał(a):bardzo fajnie :)

Dzięki, miło słyszeć że komuś się podoba.
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy HOBBYBOSS 1:48|Tarpon mk. 1 Italeri + Eduard 1:48|Panther ausf. A Tamiya 1:35|Schwimmwagen Tamiya1:35
mnak24

Postprzez mnak24 » wtorek, 15 października 2024, 12:08

Dziś testowałem nowe oświetlenie do fotografowania, bo patrząc po fotkach górne niezbyt się sprawdza za sprawą cieni i odbłysków na powierzchni modelu.

Obrazek

Obrazek

mnak24

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli