Jagdpazner IV 1:72 Dragon

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Jagdpazner IV 1:72 Dragon

Postprzez fazzi » sobota, 2 lipca 2011, 16:33

Witam
Chciałbym zaprezentować wam moją kolejną pracę po niezbyt ciepło przyjętym "Kujbyszewie" :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co o nim sądzicie? Jest lepiej niż poprzednio?
Pozdrawiam
Fazzi
fazzi

Reklama

Re: Jagdpazner IV 1:72 Dragon

Postprzez prawdziwy-sok » sobota, 2 lipca 2011, 16:51

Zdecydowanie lepiej! Bardzo mi się podoba, chociaż nie jestem zwolennikiem takiego "męczenia" modeli. Błotko bardzo fajne, i jeśli przyjmiemy że niemcy swoje czołgi co dwa dni okładali młotkiem, to obicia też fajne. Podoba mi się "mroczność" tego modelu.
Jak zrobiłeś błotko?
Are the wings on fire?
prawdziwy-sok

Postprzez fazzi » sobota, 2 lipca 2011, 16:54

Błotko to wikol zmieszany z piaskiem i sodą, do tego farby żeby zrobić odpowiedni kolor.
fazzi

Postprzez mysiek13 » poniedziałek, 4 lipca 2011, 08:27

Znacznie lepiej niż Kujbyszew, ślady eksploatacji i "łoś"znacznie lepsze - tzn mniej ich zastosowałeś. Popróbuj trochę z różnymi odcieniami suchego pędzla, pigmentami ( dodaj troche piaskowego, białego, zółci - ogólnie rozjaśnij model) , zaciekami i przetarciami metalicznymi( ale przy naszej skali tylko pędzel retuszerski 00 :) ) ogólnie sugerując się zasadą im mniej tym lepiej ;o)

Ogólnie popraw trochę fotki i dorób mu jakąś błotnistą podstawkę, dodaj jakiegoś figuranta i będzie lepszy odbiór Twojej pracy...

Z takim tempem nauki na własnych błędach bardzo szybko Twoje modele będą jednymi z najlepszych na forum :)

Pozdrawiam i czekam na następne prace Michał
mysiek13

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria