Tks ftf 1:72

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Tks ftf 1:72

Postprzez Bregowaty » poniedziałek, 1 września 2014, 17:29

Witam.
Najmniejszy model jaki zrobiłem.Kolory są za jasne ale lepsze mi nie wychodziły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia wielkości tego olbrzyma. :shock:

Obrazek

Obrazek
Bregowaty

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Tks ftf 1:72

Postprzez radoslaw6363 » poniedziałek, 1 września 2014, 18:58

To jak myślę początek Twoich modelarskich działań. Tutaj widzę duży PLUS że zainteresowałeś się tematem i model skończyłeś !
Cała reszta niech lepiej pozostanie bez komentarza, modeli TKS jest na forum sporo , popatrz jak wyglądają modele innych modelarzy, znajdź 101 różnic i zastanów się jak i co mógłbyś zrobić lepiej :lol: niech każdy Twój następny model będzie lepszy od poprzedniego ;o)
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez Voltan » poniedziałek, 22 września 2014, 16:04

Hmm, jakby to powiedzieć...

Dobrze nie jest. Właściwie to wyszło Ci szkaradztwo jakich mało.

Ale nie przejmuj się tym. Rób kolejne modele, przed malowaniem poćwicz na boku, malując choćby jakieś puste opakowanie po czymkolwiek. Staraj się lepiej dobierać kolory, lub używaj dedykowanych farb. Te co sugerują w gazetkach są na prawdę niezłe, również pod pędzel.

Poćwicz trochę, spróbuj najpierw zrobić model w jednolitym malowaniu, bez zacieków i zalewania farbą szczegółów.

Dostrzegam pewien plus. Całkiem przyzwoite zdjęcia, które działają trochę na Twoja niekorzyść, bo widać każdy "babol".

Mam nadzieje że Cię nie uraziłem. Nie mogę natomiast pochwalić tego modelu, bo obraziłbym tych których modele komentuję pozytywnie. Mogłem powstrzymać się od krytyki, ale osobiście uważam, że gorsza od krytyki jest obojętność.

Pozdrawiam i trzymam kciuki, kolejny model na pewno będzie lepszy.
Voltan

Postprzez Bregowaty » sobota, 18 października 2014, 12:26

Bardzo dziękuje za taką odpowiedź która wyczerpuję temat i wytyka błędy. Że zdjęcia dobre to się nie spodziewałem.
Bregowaty

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria