A co do cywili w PRL'u to też mi przyszły do głowy te wszystkie Beemki, Merce, Renault, Peugoty z lat 60-tych, 70-tych itp. Wystarczy polska rejestracja i już mamy PRL. Sam miałem (a dokładnie mój ojciec) takiego Renault rocznik chyba 1959
Jarek

Jarek Gurgul napisał(a):A co do cywili w PRL'u to też mi przyszły do głowy te wszystkie Beemki, Merce, Renault, Peugoty z lat 60-tych, 70-tych itp. Wystarczy polska rejestracja i już mamy PRL. Sam miałem (a dokładnie mój ojciec) takiego Renault rocznik chyba 1959.
Jarek Gurgul napisał(a):Wystarczy polska rejestracja i
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):draz, a co z garbusami? trabantami? volskwagenami transporterami?
nie jeżdziły po polsce?
Jarek Gurgul napisał(a):A co do cywili w PRL'u to też mi przyszły do głowy te wszystkie Beemki, Merce, Renault, Peugoty z lat 60-tych, 70-tych itp. Wystarczy polska rejestracja i już mamy PRL. Sam miałem (a dokładnie mój ojciec) takiego Renault rocznik chyba 1959.
Jarek

Jarek Gurgul napisał(a):A co do cywili w PRL'u to też mi przyszły do głowy te wszystkie Beemki, Merce, Renault, Peugoty z lat 60-tych, 70-tych itp. Wystarczy polska rejestracja i już mamy PRL.
siara1939 napisał(a):Sklejaj sobie i moze za pare lat tez bedziesz mial paru pochlebcow, coby w Twoich warsztatach wypisywali achy i echy....A pozatym, jak Ci się tak tutaj nie podoba, to wiesz co mozesz zrobic, aby taka sytuacja Cie wiecej nie irytowala.
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):Jarek Gurgul napisał(a):Wystarczy polska rejestracja i
..i rdza :>
draz napisał(a):Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):draz, a co z garbusami? trabantami? volskwagenami transporterami?
nie jeżdziły po polsce?Jarek Gurgul napisał(a):A co do cywili w PRL'u to też mi przyszły do głowy te wszystkie Beemki, Merce, Renault, Peugoty z lat 60-tych, 70-tych itp. Wystarczy polska rejestracja i już mamy PRL. Sam miałem (a dokładnie mój ojciec) takiego Renault rocznik chyba 1959.
Jarek
No tak, Trabant owszem, Garb również, Eltek jak najbardziej. Nie zapomnijmy o Fordzie mustangu (Niemen takiego miał), o Porsche 911 (Rodowicz), niejeden wybitnie sportowy mercedes itp. Z PRL'em kojarzą się jak mało co. Cywilnie to można pod to podciągnąć wiele rzeczy, bo w sumie to wszystko wtedy mogło do Polski trafiać. Rozumowałem, że skoro PRL, to mówimy o wytworach PRL. A tak to mogę sobie poskładać Porsche 911 Turbo i będzie, że PRL.
TGMJ napisał(a): zero ciekawych figurek, PRL-owskich samochodów brak, pozostają jedynie smutne teciaki i migi.
TGMJ napisał(a):temat PRL jest mocno do bani (...), zero ciekawych figurek
shivadog napisał(a):Mam uwagę, tematy: Spagetti i Wojna w Afryce, zawierają się w temacie Śródziemie, więc może wszzyscy głosujący na nie powinni zagłosować na Śródziemie, żeby głosy się nie rozdzielały bez sensu...

NOVAXIM napisał(a):Kolega nie pojął jeszcze istoty demokracji.

Powrót do Regulamin, pytania i odpowiedzi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość