Ferrari 599 GTB Fiorano /Revell 1:24/

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Ferrari 599 GTB Fiorano /Revell 1:24/

Postprzez portalus » wtorek, 9 lutego 2010, 19:59

Równolegle do budowy F599XX postanowiłem zbudować sobie „zwykłą” 599.
Tym razem będzie to coś prostszego na bazie podobno gorszego modelu czyli Revella.
Do budowy użyję standardowy model Revella uzupełniony blaszkami z KA oraz z kilkoma częściami pochodzącymi niejako z odzysku z zestawu Fujimi.
Będą to światła z przodu i z tyłu oraz felgi z oponami.

Do tej pory zrobiłem niewiele, głównie popracowałem z karoserią, którą o spasowaniu z maską i kilkoma detalami zmatowiłem za pomocą takiego drapaka z marketu budowlanego (podobne do tego co jest na gąbce do mycia naczyń).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na zdjęciach tego jeszcze nie mam ale uzupełniłem karoserię o czujniki parkowania z przodu i z tyłu oraz o zamki w drzwiach (te jednak muszę usunąć i wkleić dopiero po pomalowaniu karoserii).
Podmieniam również teraz kierunki na błotnikach z przodu oraz wnęki lamp przednich.
Uzupełnienia wymagają również dysze spryskiwaczy lamp przednich, których to nie odtworzył zarówno Revell i Fujimi..
portalus

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Ferrari 599 GTB Fiorano /Revell 1:24/

Postprzez WestBikers » środa, 10 lutego 2010, 11:48

Jestem w szoku - musisz mieć naprawdę dobrze zorganizowany czas na te wszystkie prace przy modelach :mrgreen:
WestBikers

Postprzez Macio4ever » środa, 10 lutego 2010, 12:54

O! Chętnie popatrzę na warsztat. Dostałem ten model w prezencie odposiadacza takiego samochodu, więc czeka mnie mała zdrada Hond na rzecz Ferrari.

Jestem ciekaw jak będzie ze spasowaniem części.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez fliper_nx » poniedziałek, 15 lutego 2010, 18:28

To jest włóknina ścierna, dostępna w każdej dobrej mieszalni lakierów :) , model ciekawy, jestem ciekaw co wyciągniesz z Revella :) .
"I gotta thank the Lord !!" :)
"Gdy Subaru slajdem tnie dzika chuć ogarnia mnie, a gdy Misiek zatnie bok orgazm jest o krok" :D
fliper_nx

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat