Zaczynam relację z budowy tego oto modelu:

Na razie prawie nic nie zrobiłem, ale chciałbym pokazać mniej więcej co chcę osiagnąć.
Tył i tylne klosze:

Spoiler (na 80% od podstaw z polistyrenu[?]):

Przód i boki (nie będzie dokładnie tak jak na tej fotce):

Wnętrze (kolorystycznie będzie inne):

Reszta będzie moją inwencją i najprawdopodobniej wyjdzie w "praniu". Malowanie: dach czarny matt, maska biała z grafiką, buda w kolorze niebieskim ze Skylina R34 (i tu prośba o nazwę i kod lakieru, chodzi o ten niebieski metalik, dość jasny). Model to WRC'tka więc cały spód jest kryty. Na razie muszę wyrównać podłogę we wnętrzu i popracować nad podwoziem i zawieszeniem (jest to przepak hellera, a heller ma specyficzne mocowania kół, więc felg z innej firmy nie założę bez przeróbek). Być może zrobię car audio. Więcej szczegółów nie zdradzam, bo nie będzie niespodzianki
Maska prawie gotowa do podkładowania (zostało wyciąć siateczki i przerobić atrapę):

Przód po wycięciu maski (nie obyło się bez szpachli):

Tylny zderzak w fazie obróbki:

Przeróbki tylnego zawieszenia:

I po wycięciu otworu w zderzaku (inspiracja to okładka gry Colin Mc'Rea Rally '05, na której Impreza '05):

Dach wyrównany i gotowy do malowania (oczywiście najpierw przygotuję całą budę, potem będę malował :razz: ):

Wnętrze (te linie to miejsca gdzie będą kable):

Fotele w fazie obróbki (po lewej moja praca, a po prawej prosto z pudła):

Sorry za niektóre fotki, wiem, że są nie ostre, ale uczę się aparatu (nie mój).
C.d.n.
P.S. Kupię kalkę carbonową, silnik (sportowy np. od Skylina), farbę Mica blue TS 50 (chyba TS 50) oraz felgi 18/19/20". Najlepiej takie:

Mam nadzieję, że kolega Kazik nie obrazi się, że wykorzystałem fotki z jego tematu.