Trabant 601-Rat style 1:24

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Trabant 601-Rat style 1:24

Postprzez rase » sobota, 30 lipca 2011, 10:55

Witam.Pracuję nad trabantem 601 1:24 (revell)Jak widać postępy są.Trochę pózno na warsztat ,ale pracy jeszcze sporo.Silnik w trabancie prawie na finiszu.
    Obrazek
    Obrazek
rase

Reklama

Re: Trabant 601-Rat style 1:24

Postprzez MesserDesign » sobota, 30 lipca 2011, 11:11

Kolejny ciekawy warsztat się zapowiada, ale...
Popracuj nad zdjęciami - po pierwsze jednolite tło do zdjęć - warto wydać 2zł na brystol np szary.
Nie wiem czym robisz zdjęcia ( wyglądają jak z komórki ), ale koniecznie tryb makro musisz sobie włączyć w aparacie by złapał ostrość.
W dziedzinie zdjęć to wiele rad da Ci Macio4ever :)

Działaj, działaj - bo ciekawie się zapowiada.

Pozdrawiam
MesserDesign
MesserDesign

Animal Planet

Postprzez Macio4ever » sobota, 30 lipca 2011, 11:42

MesserDesign napisał(a):(...)
W dziedzinie zdjęć to wiele rad da Ci Macio4ever :)
(...)

Witamy w Strefie 24! Messer ma rację, będę męczył i podpowiadał aby foty były coraz lepsze. Jak sam na nie zerkniesz krytycznie, to przyznasz, że jest na nich więcej biurka niż modelu.

We właściwościch pliku nie było info o aparacie ale foty wyglądają na robione z ręki i być może z komórki. Jeżeli chcesz poprawić to jak wspomniał Messer daj jednolite tło. Po drugie daj maks co możesz światła aby zrobic jak najlepsze warunki do zrobienia zdjęcia. Po trzecie jak dasz radę to oprzyj na czymś aparat. Po czwarte zrób kilka, kilkanaśce fotek i wybierz te najostrzejsze.

Po za komfortem oglądania wzrośnie szansa, ze bedziemy mogli rzeczowo, sensownie komentować i pomagać w budowie.

Ja na razie nie jestem w stanie powiedzieć wiele więcej o modelu. Temat ma potencjał, czekamy na kolejne wieści i zdjęcia z budowy.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez rase » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 11:01

Przy silniku drobne poprawki do zrobienia i zaczęte już wnętrze.
Ciach! Zdjęcia wklejone niezgodnie z regulaminem.
Xenomorph
rase

Postprzez Cube21 » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 13:22

Silnik, ładnie wygląda choć mało co widać na tych zdjęciach, ja bym zmniejszył profil opony ;o)
Pozdrawiam, Cube21
Cube21

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat