Mercedes Benz SLR Tamiya 1/24

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Mercedes Benz SLR Tamiya 1/24

Postprzez Macio4ever » niedziela, 11 września 2011, 20:52

Ja bym pogodził się z ponownym malowaniem, zerlaksowany wziął się za wyginanie. Spora szansa na uszkodzenie lakieru, jak nie teraz, to za czas jakiś może wyleźć takie naprężenie.

Teaoretyzuję, bo nie giąłem tak dużych elementów już po lakierze. Z drugiej strony przy zakładaniu budy na podwozie też są naprężenia i zwykle nic się nie dzieje z lakierem.
First Man Than Machine
Macio4ever

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez draz » poniedziałek, 12 września 2011, 09:29

Skoro już zostałem wywołany to owszem, ja w swoim sklepiłem maskę ze zderzakiem. Robiłem dwa SLR'y i w pierwszym zrobiłem wszystko otwierane, a w drugim, znając problemy z pasowaniem odpuściłem sobie i wszystko posklejałem razem. Najpierw tył karoserii z drzwiami i panelami bocznymi, potem maskę ze zderzakiem, a po malowaniu i polerowaniu te dwie części ze sobą na modelu. Natomiast przy drzwiach standardowo jest szczelina między kastą, a wnętrzem.
Bartosz Obara
Obrazek
draz

Ojciec chrzestny

Postprzez Kuba'125 » wtorek, 13 września 2011, 14:48

Osobiście niezbyt mi się to auto podoba,natomiast model na tym etapie prac jest bardzo fajny dla oka ,dobrze spasowane wnętrze z kolorem nadwozia,i ten kolorek ,zdecydowanie dodaje mu klasy :)
Kuba'125

Postprzez Tatand » piątek, 28 października 2011, 22:18

Zapraszam do galerii
http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=22&t=18445

Pozdrawiam
Paweł
GALERIA:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tatand

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat