Mr. Headshok napisał(a):cayman napisał(a):...pociąć biaksikiem mod. na sztuki...
Czym? Co to jest?
Jutro Tomek zrobię fotkę swojego którym zawsze docinam rurki stalowe -igł.lek. i wrzucę do wątku.
Mr. Headshok napisał(a):cayman napisał(a):...pociąć biaksikiem mod. na sztuki...
Czym? Co to jest?

Kazik napisał(a):Zgaduję że Piotrkowi chodziło o diaksik modelarski czyli pewnie Dremel na giętkim z końcówką w formie tarczy do cięcia metalu

Mr. Headshok napisał(a):Próbowałem w ten (podobny) sposób ciąć rurki stalowe 0,7mm z Hobby Design. We frezarce mocowałem tarczę a w imadełku "na sztywno" rurkę. I zawsze kończyło się tym, że pod koniec cięcia fragment rurki wystrzeliwał gdzieś w czeluście pokoju. No i nie udawało mi się nigdy, aby płaszczyzna cięcia była prostopadła do osi rurki
I jeszcze jedno - bardzo trudno jest trzymać i/lub próbować zamocować, a co dopiero obrabiać mechanicznie element o średnicy 0,7 i długości ok 2,5mm!!!
A może ja coś źle robię...

siara1939 napisał(a):Lepiej sie tnie mocujac rurke w np. Dremelu i przykladajac do krecacej sie rurki narzedzie tnace.
cayman napisał(a):Jak rozumiem nypel ma wystawać z obręczy na 2,5 mm??

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 15 gości