Mr. Headshok napisał(a):A powiedz mi Tomaszu, czy te uszczelki kloszy malowałeś " z łapy"
Tak. Pędzelkowa robota.
Mr. Headshok napisał(a):Ja też ostatnio eksperymentowałem z ilością "thinnera" w tym lakierze i doszedłem do wniosku, że lepiej wychodzi, jak się do "mikstury" doda więcej rzeczonego rozcieńczalnika.
Za pierwszym razem wierzyłem ślepo załączonej do zestawiku instrukcji, za drugim poszedłem 'za głosem serca' no i efekt znacznie lepszy.
To zdjęcie zapowiada smakowity finał.
o ile finał będzie
Wczoraj miałem jakiś feralny dzień. Rozkraczył mi się samochód, poprostu 'odmówił posługi', fakt najmłodszy nie jest, właśnie kończy 7lat, ale no bez przesady.
Przy wieczornym modelowaniu szło też jak po gruzie ale apogeum nastąpiło w momencie uzupełniania przedniego zderzaka. Wkleiłem siatkę we wloty, klosze kierunkowskazów wykleiłem BMFem zaznaczyłem pomarańczowe żarówki ochoczo zabrałem się do wklejania samych 'kierunków' nagle pstryk i drobna część wystrzeliła z pęsety w otchłań pokoju

Trwają poszukiwania, jednak jeśli dziś nie znajdę tej części to nie wykombinuję jej do wieczora. Także zastanawiam się nad wystawianiem modelu w konkursowej galerii. Wiem pierdoła ze mnie sakramencka no ale co zrobić.
Zamówienie całej ramki z el. przezroczystymi to zapewne kilka tygodni czekania.