1968 VW Garbus HOT ROD Style

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

1968 VW Garbus HOT ROD Style

Postprzez MasterJanek » wtorek, 15 kwietnia 2014, 20:12

Witajcie, jako, że czas na nowy model zakładam warsztat Garbusa firmy Revell. Dostałem ten wózek w prezencie i jest to już mój 2 beetle więc postanowiłem zrobić z nim coś bardziej szalonego niż tylko pomalować na dedykowany kolorek i złożyć. Wóz ma się na półce wyróżniać. Już dawno chodziły mi po głowie zdjęcia tego garbusa, więc będzie on główną inspiracją dla projektu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Generalne założenie to złożyć go możliwie podobnie do tego ze zdjęć. Pierwsze kroki poczynione a mianowicie szałowy kolorek stworzony z 2 farbek Citadel Colour. Zmieszałem ze sobą farbkę fioletową i miedzianą dla uzyskania efektu lakieru metalic. :) Całość pokryłem lakierem z połyskiem. Kolor narzucony pędzlem. Mam nadzieję że lakier się wam podoba, bo starałem się aby nie był zbyt cukierkowaty ale był ciekawy i wyróżniający się. :)

Obrazek

Obrazek

Zapraszam was do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami. :)
MasterJanek

Reklama

Re: 1968 VW Garbus HOT ROD Style

Postprzez MasterJanek » środa, 16 kwietnia 2014, 17:15

Witajcie,
robota idzie dalej, sklejone zawieszenie, podwozie i silnik. Czas na malowanie :) Poza tym dodałem kilka el. budy. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Komentujcie i oceniajcie :)
MasterJanek

Postprzez darkinvaider » środa, 16 kwietnia 2014, 17:34

niestety-pędzel....moim zdaniem psuje mocno ogolne wrażenie-garbus ma fajne "miekkie" kształty i bardzo rzucaja sie te slady pedzla....pozdrawiam
darkinvaider

Postprzez MasterJanek » środa, 16 kwietnia 2014, 18:46

Muszę Ci powiedzieć, że aparat bardzo podkreśla i "wyciąga" te ślady, w realu tego tak nie widać, sam byłem zaskoczony że na foto aż tak to widać. :-> Najbardziej rzeczywistość oddaje 1 fotka, na pozostałych już wspomniany efekt "wyciągania" :D
MasterJanek

Postprzez MasterJanek » czwartek, 17 kwietnia 2014, 18:16

Witajcie, ukończyłem wnętrze Garbuska. Za tylną kanapą wymalowałem sobie szachownicę żeby jakoś załamać tę monotonię czarnej i białej skóry. :)

Obrazek

Obrazek

Komentujcie, oceniajcie. :)
MasterJanek

Postprzez MasterJanek » sobota, 19 kwietnia 2014, 15:40

MasterJanek

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat