Castrol Celica Tamiya 1:24

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Castrol Celica Tamiya 1:24

Postprzez rucek » środa, 8 października 2014, 00:23

Witam! Nie wzruszony przeciwnościami losu dalej próbuje swoich sił w modelarstwie cywilnym :mrgreen: Nauczony błędami poprzedniego modelu staram się popełnić coś nowego.

Moim tworem będzie...

Obrazek

Ogólnie zastanawiam się czy robić standard z pudełka czy coś urozmaicić ( nie wiem czy umiejętności pozwolą)
Na starcie chciałem zrobić otwierane drzwi ale jak zobaczyłem jakie oferuje wnętrze drzwi producent to od razu zwątpiłem,,
,,, Aczkolwiek czekam panowie na wasze wyzwania dla mnie, każde ocenie i sprawcze czy moje umiejętności na to pozwolą.

Na obecną chwilę zakupiłem różne grubości polistyrenu itp do dodatków czekam na paczkę, a teraz co dokonałem z modelem

Oczywiście strzeliłem fotkę jak model wyglądał na początku

Obrazek

Później dużo szlifowałem.... i dałem podkład obecnie tak to wygląda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Panowie czekam na wasze sugestie co do zmian, dodatków, naprawdę potrzebuję w tym pomocy!!

Pozdrawiam !
rucek

Reklama

Re: Castrol Celica Tamiya 1:24

Postprzez draz » środa, 8 października 2014, 07:42

Nie wiem, jakie masz doświadczenie, ale jeśli nie masz, to moim zdaniem nie bierz się w robienie otwieranych drzwi. Zajmij się raczej jakimiś uniwersalnymi dodatkami typu pasy bezpieczeństwa, spinki na maskę. Proste i efektowne.
Bartosz Obara
Obrazek
draz

Ojciec chrzestny

Postprzez Kazik » środa, 8 października 2014, 12:19

Zorganizuj sobie trochę zdjęć pierwowzoru i wyszukaj ewentualne uproszczenia/błędy producenta modelu. Jeśli je poprawisz to już super.
Po za tym możesz zrobić wysuwane światła.

Powodzenia.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez szpaku86 » czwartek, 9 października 2014, 00:42

Witam !

Musze Ci powiedzieć ze model do najłatwiejszych nie należy... Wszystko zależy od tego jak bardzo chcesz upodobnić go do oryginału... Zestaw zawiera sporo błędów merytorycznych takich jak za duży zbiornik paliwa czy nieprawidłowy jego korek wlewu... Ja obecnie mam ten model na warsztacie i zdecydowałem się go poprzerabiać w dosyć znacznym stopniu (jak już do niego powrócę...) Oto link jak byś miał ochotę zajrzeć:

viewtopic.php?f=21&t=74386

Pozdrawiam
Krzysztof
szpaku86

Postprzez rucek » czwartek, 9 października 2014, 06:58

Jak widzę twój zestaw waloryzacji to mój się przy nim chowa :)

Dziękuje za rady
rucek

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat