REVELL Mercedes-Benz SLS AMG 1/24

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

REVELL Mercedes-Benz SLS AMG 1/24

Postprzez vvafel » sobota, 18 października 2014, 16:41

WITAMwszystkich forumowiczów-modelarzy !
w życiu bym nie przypuszczał, że kiedyś tutaj trafię , na szczęście życie bywa zaskakujące, z czego na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony. Krótki wstęp jak właściwie się tutaj znalazłem. Otóż pod koniec września otrzymałem w prezencie imieninowym od przyjaciółki (pewnie tego nie przeczyta, ale pozdrawiam gorąco i dziękuje ;o) ) piękny model Mercedesa SLS AMG, jako wypełnienie szarej i deszczowej angielskiej nudy. Z początku byłem przerażony , "jak to ? ja mam coś takiego złożyć? powycinać/ posklejać ? i to jeszcze ma być proste? przecież to w żaden sposób nie będzie przypominać owego cacka ze zdjęć na pudełku :shock: " .... ALE wraz z zagłębianiem się w kolejne strony instrukcji zacząłem łapać "bakcyla" ...
Na dzień dzisiejszy powiedzieć mogę, że do znanych mi uzależnień alkoholowych , narkotykowych , nikotynowych z pełną odpowiedzialnością i w pełni władz umysłowych mogę dodać MODELARSTWO :)
Nie mam żadnego doświadczenia , brak mi warsztatu , czuję się jakbym szedł na profesjonalne, w pełni uzbrojone wojsko Armii rosyjskiej z maczugą , ALE IDĘ i to jeszcze z podniesioną głową, bo nic dawno nie sprawiało mi takiej przyjemności :)

Dlaczego ten wątek ?
Otóż chciałbym "chwalić" się tym czego dokonuje codziennie, SAM ;o) , a w rewanżu otrzymać od Was niezliczoną pomoc , fachową poradę , wszystkie magiczne sztuczki które pozwolą mi w pełni poznać tajniki modelarstwa (choć wiem , że człowiek uczy się na własnych błędach) ORAZ kubły zimnej wody które będą działać motywująco :)
z góry WIELKIE DZIĘKI - Michał
vvafel

Reklama

Re: REVELL Mercedes-Benz SLS AMG 1/24

Postprzez vvafel » sobota, 18 października 2014, 16:51

Obrazek
vvafel

Postprzez vvafel » sobota, 18 października 2014, 17:56

niestety zanim odkryłem dobrodziejstwo internetu jakim jest to forum, praca u mnie szła pełną parą, więc pozwolę sobie wstawiać zdjęcia w trakcie prac, a nie jak zauważyłem u większości kolegów-forumowiczów, w kolejności krok po kroku :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I tutaj dowód na to , że kalkomania to nie jest moja silna strona, ratuje mnie jedynie fakt, że tak drastyczne błędy są widoczne mocno dopiero w flashu aparatu cyfrowego ...
Obrazek
Obrazek
Codziennie postaram się wrzucać po kilka zdjęć , bo praca poszła już dalej , ale nie chce robić galimatiasu, Pozdrawiam :)
vvafel

Postprzez dlugi6661 » poniedziałek, 20 października 2014, 11:14

Jak na pierwsze dzieło zacząłeś dobrze :) Najtrudniejsze, czyli lakierowanie karoserii przed Tobą. Nierówne kalki "AMG" na silniku psują trochę cały efekt, lepiej je zerwać i spróbować drobnym pędzelkiem, albo ostatecznie ominąć - ale to Twoje dziecko, ja tylko wyrażam swoje zdanie :) Powodzenia w dalszych działaniach
Ukończono: Shelby GT500 1:12 Revell, LaFerrai 1:24 Revell
Warsztat: VW Golf GTi 1:24 Revell
Next: AMG Mercedes Benz S600 1:24 Tamiya
dlugi6661

Postprzez vvafel » wtorek, 21 października 2014, 18:35

Dzięki wielkie za cenne uwagi, powróce do tematu na spokojnie jak zakończę poszczególne etapy :)
na razie zdobywam wiedzę na temat wash'a , lepiej późno niż wcale, ale jeszcze nie wszystko stracone ;)
dorzucam parę fotek , ten etap budowy spowodował powiększenie mojego warsztatu o pędzle różne różniste, w kształcie grzyba i cygara ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
vvafel

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat