Ducati 888 SuperBike Racer TAMIYA

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Ducati 888 SuperBike Racer TAMIYA

Postprzez Tastajbobra » wtorek, 9 grudnia 2014, 20:31

Witam Serdecznie forumowiczów,

mam na imię Miłosz, jestem z Warszawy, chociaż często jestem też w Poznaniu, swoim rodzinnym mieście.
Jestem początkujący w temacie, w zasadzie moje doświadczenie to 3 dni czytania forum. Mam już większość rzeczy potrzebnych do rozpoczęcia prac. Brakuje mi tylko aerografu, który kupię w niedługim czasie. Także, będę wstawiał postępy prac. Proszę o komentarze i krytykę co zrobiłem nie tak. Na początek kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi na forum.

1. Jaką ziarnistość papieru zastosować do szlifowania elementu pod malowanie podkładem?
2. Czy wypełniać elementy mogę szpachlą? z tego co przeczytałem to większość z Was wypełnia masą MS. Niestety nie wiem co to jest, ewentualnie poproszę link gdzie mogę kupić
3. w sklepie hiroboy są elementy firmy "top studio" Z tego co mnie interesuje jest wyprzedane. Pytanie czy to są wersje limitowane i trzeba szukać na rynku wtórnym, czy są dostawy w tym sklepie?
4. strasznie nie podobają mi się imitacje śrub na elementach. proszę o informację czym wiercicie otwory w elemencie i jakie polecacie śrubki z top studio, które wyglądają najładniej.

Pozdrawiam
Tastaj
Tastajbobra

Reklama

Re: Ducati 888 SuperBike Racer TAMIYA

Postprzez pawelc » wtorek, 9 grudnia 2014, 21:46

Hej.

Odpowiedzią na pytanie nr 2. jest: http://www.rctrax.pl/magic-sculpt-masa-do-modelowania-dla-rzezbiarzy-i-konserwatorow-sklep/5/214/

Wypełnianie dużych ubytków szpachlówką może być nieco upierdliwe, ze względu na jej kurczliwość.

Na resztę pytań niech odpowiedzą biegli w temacie ;o)

Pozdrawiam
pawelc

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat