corvette model skala 1:12

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: corvette model skala 1:12

Postprzez Jacek Kempiński » sobota, 18 maja 2013, 20:18

Witam
Dawno się nie odzywałem a to z kilku powodów.Model objeździłem zimą na hali gdzie jeździli modelarze swoimi gotowymi modelami.Model radził sobie dobrze ale ujawniła się jedna wada jeżeli można to nazwać wadą . Model jak się okazało gotowy do jazdy waży 3, 5 kg. niestety skrzynia a mówiąc dokładnie pasek klinowy (o ring ) starczał na około 10 min jazdy na wysokich obrotach.I dlatego wymysliłem nową skrzynie biegów .Poprzednia jeżeli by mi ktoś wykonał oryginalny pasek klinowy była by bardzo dobra , polecam taką do bardziej lekkich modeli i wtedy by można zastosowac o ring . A to nowa skrzynia
Obrazek
Obrazek
Co do modelu wydaje sie ze jest ukończony Wymieniłem tapicerkę , nowe uszczelki do szyb (nie malowane) i parę detali na które zwróciliście mi uwagę . A oto pare zdjęć
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tak chyba zakończyłem model który zajął mi dużo czasu , może nie jest idealny bo nie robiony przez fabrykę wszystko starałem zrobic ręcznie oprócz aparatury i silnika . Myślę ze będe wracał i ulepszał go . A teraz przystąpie do budowy bolidu Lutusa 78 zafascynowało mnie w nim zawieszenie i chciał bym je odtwozyc

Pozdrawiam Jacek
Jacek Kempiński

Reklama

Postprzez Jacek Kempiński » wtorek, 31 grudnia 2013, 18:25

Zupełnie zapomniałem aby umieścić ostateczną wersję mojego modelu .Czynię to teraz. Model ma inną dwubiegową skrzynie biegów . Objeżdżony był wiosną ale musiałem usunąć parę usterek. Teraz to ostatnia wersja .Gotowe.
Reszta zdjęć na www. corvettemodel.blogspot.com

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jacek Kempiński

Postprzez Jacek Kempiński » wtorek, 25 marca 2014, 18:07

Aby dopełnić prezentacje
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jacek Kempiński

Postprzez Jacek Kempiński » sobota, 17 maja 2014, 17:46

https://plus.google.com/u/0/photos/1012 ... 3863057862

Mój debiut w filmowaniu i to już koniec
Jacek Kempiński

Postprzez Jacek Kempiński » poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:56

Pytanie do admina albo do wszystko wiedzącego , likwiduje konto na imageshack bo jest ono płatne i zdjęcia znikną , Mogę na nowo utworzyć warsztat ze zdjęciami jak to widzicie :)
Jacek Kempiński

Postprzez Jacek Kempiński » poniedziałek, 12 stycznia 2015, 21:11

Już odpowiedź otrzymałem ,dzieki
Jacek Kempiński

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat