Dawno się nie odzywałem a to z kilku powodów.Model objeździłem zimą na hali gdzie jeździli modelarze swoimi gotowymi modelami.Model radził sobie dobrze ale ujawniła się jedna wada jeżeli można to nazwać wadą . Model jak się okazało gotowy do jazdy waży 3, 5 kg. niestety skrzynia a mówiąc dokładnie pasek klinowy (o ring ) starczał na około 10 min jazdy na wysokich obrotach.I dlatego wymysliłem nową skrzynie biegów .Poprzednia jeżeli by mi ktoś wykonał oryginalny pasek klinowy była by bardzo dobra , polecam taką do bardziej lekkich modeli i wtedy by można zastosowac o ring . A to nowa skrzynia

Co do modelu wydaje sie ze jest ukończony Wymieniłem tapicerkę , nowe uszczelki do szyb (nie malowane) i parę detali na które zwróciliście mi uwagę . A oto pare zdjęć

Tak chyba zakończyłem model który zajął mi dużo czasu , może nie jest idealny bo nie robiony przez fabrykę wszystko starałem zrobic ręcznie oprócz aparatury i silnika . Myślę ze będe wracał i ulepszał go . A teraz przystąpie do budowy bolidu Lutusa 78 zafascynowało mnie w nim zawieszenie i chciał bym je odtwozyc
Pozdrawiam Jacek