HONDA CR-X PRO MUGEN - Tamiya - 1:24 - Open

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: HONDA CR-X PRO MUGEN - Tamiya - 1:24 - Open

Postprzez cayman » sobota, 18 lutego 2012, 08:53

Przepraszam że pytam kupione w Norauto czy Feu Vert . :lol:
Pełen real ,sztuki jak 1/1 :shock:
Reasumując ,takie detale budują wraz z wykonawcą piękny model!!!!
Pozdrawiam Piotrek

A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
cayman

Carbon Master

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez WestBikers » czwartek, 29 marca 2012, 22:02

Odgrzewam kotleta :mrgreen: KONIEC zbliża się nieubłaganie, a ja cały czas w szczerym polu. Nie mogę pozwolić sobie na porażkę. Generalnie wszystko prócz foteli jest gotowe:

Obrazek

"Kratka" kładzie się dosyć dobrze, jednak kalka jest baardzo cienka i trzeba uważać z płynami. Jeden fotel udało mi się już praktycznie ukończyć i z efektu jestem bardzo zadowolony (biorąc pod uwagę fakt ile mnie to kosztowało pracy). Z drugim od początku mam problemy. Obrałem dosyć chyba nietypową metodę - mianowicie pomalowałem fotele na biało (kalka jest przezroczysta), położyłem kalki, na to clear, maskowanie, czarny, clear matt - przy jednym fotelu poszło OK, przy drugim nie zdążyłem nawet wszystkiego zamaskować :x

Obrazek

Walczę z nim teraz, żeby wyrobić się w terminie, ale obawiam się, że odbędzie się to trochę kosztem jakości tego elementu - zresztą już teraz chętnie wiele rzeczy bym poprawił :-/ . Choć z drugiej strony chyba lepsze to, niż pomalować je w całości na czarno (takie myśli również przychodziły mi do głowy).
WestBikers

Postprzez Kazik » piątek, 30 marca 2012, 09:23

A pokaż ten który udało Ci się zrobić dobrze.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez alphard » piątek, 30 marca 2012, 11:52

Kazik napisał(a):A pokaż ten który udało Ci się zrobić dobrze.

Pewnie zobaczymy dopiero w galerii - fajnie, że autko już na ukończeniu) - oby pośpiech na ostatniej prostej nie odbił się znacząco na jakości wnętrza.
Obrazek
alphard

Postprzez WestBikers » sobota, 31 marca 2012, 00:08

Zapraszam do galerii
WestBikers

Postprzez TomZak » czwartek, 8 listopada 2012, 15:47

Tak sobie przeglądam warsztat w międzyczasie i zauważyłem to:
WestBikers napisał(a):Po zdjęciu taśmy niestety lakier w niektórych miejscach się pomarszczył, co wydało mi się dosyć dziwne z uwagi na fakt, że trzymanie w dłoniach, czy wykonywanie innych operacji nie wpłynęły na niego, a tu taki zonk.

Kurczę, u mnie było to samo tyle, że z lakierem 1K i inną taśmą. Wydawało mi się, że to taśma jest badziewna, a tu dokładnie to samo. Czym to mogło być spowodowane? Klej używany do taśm reaguje z lakierami, czy może rozpuszczalniki parując zatrzymały się na taśmie i zrobiły wżery? Ktoś jeszcze miał taką niespodziankę?
TomZak

Postprzez cayman » czwartek, 8 listopada 2012, 16:30

TomZak napisał(a):Tak sobie przeglądam warsztat w międzyczasie i zauważyłem to:
WestBikers napisał(a):Po zdjęciu taśmy niestety lakier w niektórych miejscach się pomarszczył, co wydało mi się dosyć dziwne z uwagi na fakt, że trzymanie w dłoniach, czy wykonywanie innych operacji nie wpłynęły na niego, a tu taki zonk.

Kurczę, u mnie było to samo tyle, że z lakierem 1K i inną taśmą. Wydawało mi się, że to taśma jest badziewna, a tu dokładnie to samo. Czym to mogło być spowodowane? Klej używany do taśm reaguje z lakierami, czy może rozpuszczalniki parując zatrzymały się na taśmie i zrobiły wżery? Ktoś jeszcze miał taką niespodziankę?

Lakier nie wysechł do końca i tyle.
Pozdrawiam Piotrek

A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
cayman

Carbon Master

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat