Porsche Carrera GT 1/24 Tamiya

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Porsche Carrera GT 1/24 Tamiya

Postprzez cayman » niedziela, 11 listopada 2012, 20:21

Kazik napisał(a):Karoseria rzeczywiście wygląda bardzo ładnie, czyściutka robota.
Znaczek firmowy na masce to kalka?
TomekWnęk napisał(a):Oglądając ten warsztat mam wrażenie jakby to było tak o robione na totalnym luzie a wygląda świetnie.

Cholera bo tak pewnie jest, delikatną napinkę to widać przy Mclarenie :)

Znaczek to kalka naklejona na blaszkę i zapuszczona bezbarwną emalią.Mam wypukłe znaczki Porsche z HD ale wyrób gorzej niż marny bo logo całe rozmyte bez ostrości(jakby kleksa postawił).

TomekWnęk napisał(a):Podoba mi się. Oglądając ten warsztat mam wrażenie jakby to było tak o robione na totalnym luzie a wygląda świetnie.

Tomek każdy model próbuje robić na luzie bo to pasja i fan ale jednak trzeba uważać i ułożyć plan prac żeby nie było skuchy.
Marek ma rację po napince przy McLarenie tą mniejszą skalę robi mi się dużo łatwiej.Teraz zaglądałem do Forda GT40 i Porszaka
1/12 i aż mnie w kręgosłupie wygięło ile jest roboty i napinki.UFFFF :-/
Pozdrawiam Piotrek

A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
cayman

Carbon Master

Reklama

Re: Porsche Carrera GT 1/24 Tamiya

Postprzez TomekWnęk » niedziela, 11 listopada 2012, 20:46

cayman napisał(a):Tomek każdy model próbuje robić na luzie bo to pasja i fan ale jednak trzeba uważać i ułożyć plan prac żeby nie było skuchy.
Też mam takie podejście do tego tematu. Nigdy nie rozumiałem narzekań, że jakiś to tam model potrafił denerwować budującego i "napsuć mu krwi". Wystarczającą ilość nerwów mam poza warsztatem, tu tylko spokój i relaks.
'Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.'
TomekWnęk

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat