Radek Baprawski napisał(a):Czy malując całe wnętrze na czarno używasz tylko jednego odcienia
TomekWnęk napisał(a):sympatycznie wyszły też te głośniki po pomalowaniu
TomekWnęk napisał(a):Będą srebrne pierścienie?
Kazik napisał(a):Czy te nawiewy w rzeczywistości obracają się w swojej osi tj. osi otowru?

Nomad_fsoak napisał(a):Jest mały błąd:
Nomad_fsoak napisał(a):Schematy GTR'a

michal.s napisał(a):jakiś podnośnik czy też koziołek, oczywiście trawiono-toczony

Zabrałem się też za malowanie srebrnych pierścieni dookoło wlotów powietrza na desce, ale wyszło tak, że lepiej nie pokazywać. Zamalowałem wszytko na czarno. Problem w tym, że wloty przyklejone są niedokładnie pośrodku otworu, a gdybym przyklieł je dokładnie, wyszłyby szpary ze względu na spaprane jak zawsze przeze mnie wiercenie. Najlepszym rozwiązaniem jest wywiercenie otworu pozostawiając aluminiowy pierścień, a sfrezowanie otworu od spodu tak, aby kratka wlotu powietrza była możliwie jak najpłycej. Moje pierścienie są już zepsute, więc nie wiem czy jestem w stanie coś z tego wykrzesać. Musiałbym roziercić cały otwór i dorobić pierścienie od podstaw. Zastanawia mnie tylko możliwość wykonania cztrerech takich samych otworów. Ręcznie robienie każdego z nich odpada, bo wyjdą koślawe i każdy inny. Wersja prawostronna deski zepsuła się przy próbnych wierceniach, ale jeden pierścien się ostał, więc może uda się go wyciąć i odlać z żywicy.

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości