Honda civic ep3 1/24 fujimi (pierwszy cywil)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Honda civic ep3 1/24 fujimi (pierwszy cywil)

Postprzez boomer5 » środa, 2 października 2013, 20:18

Zobaczymy po wypłacie jak z pieniądzem będę stał. A wracając do civica.. Prace niestety stoją :( brak czasu. Pewnie w niedziele coś dopiero dłubne.
boomer5

Reklama

Postprzez boomer5 » niedziela, 6 października 2013, 21:16

Witam. Nie wiem czemu wcięło wszystkie zdjęcia. Jutro się tym zajmę. Dziś znalazłem tylko chwilkę na przyklejenie kalkomanii.
Do układania kupiłem kiedyś specyfik "model master". Była lipa kupiłem później humbrola. Miały być do zmiękczania.. A tu wielka lipa. kiedyś przy F-14 zaryzykowałem klejem rzadkim tamiy. I tu byłem zaskoczony efektem od tamtej pory używam go do zmiękczania już ułożonej kalki. Tylko nie można przesadzić z ilością i pęzeleczkiem można dotknąć kalkę tylko raz. Jak będziemy chcieli poprawić kalka się rozpuści i rozmaże. Ale układają się pięknie w każde załamanie, zagłębienie.
Zdjęcia wrzucę jutro bo fotosik usuwa wszystko na bieżąco :(
boomer5

Postprzez boomer5 » poniedziałek, 7 października 2013, 20:21

Cześć. Dziś próbowałem ogarnąć zdjęcia ale pierwszych postów nie mogę edytować. :roll:
A te wspomniane foty z kalkomanią.
Wspomniany klej tamiy i kalki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fujimi dodało kalkę trzeciego światła stop ale trochę nie pasowała, była za długa. Pomalowałem stop pędzlem i X7
Obrazek
Dzisiaj nie wiem czy dobrze że się wziąłem bo nic nie idzie.
Przykleiłem lusterko wewnętrzne do szyby oczywiście klej wyszedł na szybe :(
Nie pokaże zdjęcia bo słabo wychodzi wieczorem :(
zacząłem przyklejać lusterka zewnętrzne. Też to jakoś słabo wyszło :(
Obrazek
Ale to nie wszystko. Obszukałem się anteny oczywiście wszystko jest ale nie antena. Podejrzewam że kiedyś matula postanowiła posprzątać w pokoju i wtedy znikła :( zacząłem to jakoś rzeźbić z kawałka plastiku z wypraski jakoś wyszło.. przykleiłem ale tak lipnie to wyglądało że ściągnąłem to i klej chciałem zebrać i oczywiście zszedł z lakierem w około. masakra! zrobiłem zaprawkę.. Poczekam aż wyschnie może się wypoleruje i nie będzie tak widać.
Miałem dziś jeszcze przykleić rejestracje i wycieraczki ale może odłożę to na kiedy indziej bo znów coś popsuje.
boomer5

Postprzez GTiStyle » czwartek, 10 października 2013, 11:42

Spokojnie i bez nerwów.
Niestety ale pierwsze fotki z warsztatu mi nie wchodzą ;;/
Przykazanie 6. Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi.
GTiStyle

Postprzez boomer5 » piątek, 11 października 2013, 19:35

Niestety pierwszych postów nie mogę edytować a hosting na który były wrzucone się posypał. Nie wiem czy wrzucać teraz te nie wyświetlające się zdjęcia czy już sobie darować..
Ostatnio przybrudziłem trochę podwozie "suchym pędzlem" i przykleiłem budę. Niestety przykleiłem bo trzeba było ją skalibrować z podwoziem tzn. jak złożyłem wszystko tylko na zamki to koła były cofnięte do tyłu względem kasty i sama kasta bujała się na boki. Zostało przykleić zgubioną i dorobioną antenkę, wycieraczki, przednie szkła reflektorów i tablice rejestracyjne, które może dziś przykleję. Niżej kilka fotek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
boomer5

Postprzez boomer5 » poniedziałek, 14 października 2013, 19:13

Witajcie. Prace z cifem dobiegły końca. Patrząc na żywo jestem zadowolony ale jak wrzuciłem zdjęcia, mam porównanie do innych i widzę że jest tragedia. Niżej kilka fotek cifa i poprzedniego modela f-14. Teraz w pudle zostały honda S2000 i mig 29 i nie wiem za co się zabrać. Chodzi mi po głowie jeszcze diorama japan garage :) może pierwsza ona.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
boomer5

Postprzez Dorotka » wtorek, 15 października 2013, 05:46

Hm...

Jak to za co się wziąć? Za S2000! To jedyny słuszny wybór :mrgreen: A na poważnie to mam wrażenie, że większość błędów przy tej Hondzie wynika z tego, że za szybko chciałeś ją skończyć :) Tomcat wygląda na model gdzie widać większą staranność i mniejszy pośpiech. Jak będzie tak samo przy S2000 to dużo lepszy efekt jest gwarantowany. Tym bardziej, że masz pełną świadomość tego, co poszło nie tak i gdzie popełniłeś błędy.

Pozdrawiam
Skończyć nie mogę :)
Obrazek
Dorotka

Postprzez kashato » wtorek, 15 października 2013, 10:04

Dokładnie, za duży pośpiech. Cierpliwość popłaca :)

Teraz czas na S2k, czekamy!
kashato

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat