Kazik napisał(a):To też coś dorzucę,
mam wrażenie że nałapałeś trochę syfków przy malowaniu felgi. Na czwartej fotce widać ich kilka.
raczej nie... te syfki, to paprochy które osiadły już na suchej powierzchni w trakcie robienia zdjęcia. Wystarczyło zdmuchnąć. Oko nie zauważyło a aparat wychwyci wszystko

.
Te pozostałości po szwach to i owszem... są widoczne pod odpowiednim ustawieniem i oświetleniem. Po oszlifowaniu i malowaniu, kiedy patrzyłem okiem
(nawet uzbrojonym w okulary
) wydawało mi się, że już jest OK. Kiedy jednak porobiłem zdjęcia to znów okazało się, że gra światła i cienia + aparat = bezlitosna prawda

. Pocieszam się jednak tym, że kiedy model stanie w gablotce nie będzie to miało większego znaczenia

.
A'propos gablotek, dzisiaj dotarła do mnie paczka z zamówieniem z
motofanshop. Ekspozytory zamówiłem 7 XI a 22 XI odebrałem, a wiec czekałem 2 tyg. i 1 dzień - to informacja dla wszystkich którzy też się w nie zaopatrzyli w tej firmie i czekaja na dostawę...
Dzisiaj dokończyłem przednie koło oraz zrobiłem tył. Przód po zamontowaniu tarcz prezentuje sie tak:

Następnie zabrałem się za budowę tylnej tarczy hamulcowej. Tu widać porównanie oryginalnej plastikowej z tą fototrawioną

do gotowej tarczy fototrawionej należało dokleić piastę którą uprzednio trzeba było odciąć z części oryginalnej

a tak już prezentuje się gotowe tylne koło z zamontowaną tarczą
(środkowe szprychy tarczy pomalowane na czarno) oraz kalką zdobiącą oponę. Powierzchnia cierna tarczy jest odpowiednio przetarta, w rzeczywistości efekt jest bardziej widoczny niż na zdjęciu.

oraz gotowe koło przednie. Niestety były "małe" problemy z kalkami

przez co wyglądaja na lekko sfatygowane... ale może to i dobrze, nie "świecą" nowością i robią wrażenie na takie po przejściach

W następnym już etapie czeka mnie zabawa z łąńcuchem.... W tym miejscu przyznam się, że w miedzyczasie kiedy poszczególne części z wcześniejszych etapów "dochodziły" do siebie nie próżnowałem i podszykowałem tylni wahacz

ale o tym już w kolejnym etapie...