[W] Lamborghini Diablo SV'96&SV'99 /2xFujimi 1:24/

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

[W] Lamborghini Diablo SV'96&SV'99 /2xFujimi 1:24/

Postprzez portalus » czwartek, 13 września 2012, 21:41

Od 2 tygodni dłubię sobie taką parkę.
Modele opracowane na bazie wcześniejszych wypustów Fujimi. Zmieniona konstrukcja karoserii (zamknięte drzwi, podział na panele), zmienione wnętrza, dodatkowe koła, inne oszklenie, fabryczne blaszki i siatki.
Zainspirował mnie wątek 3Diablo z AF, u siebie lekko zwaloryzuję je dodatkową blaszką AcuStion - jedna na 2 modele. Nowszy SV MY1999 - będzie miał też trochę zmieniony tylny zderzak - bez lamp i odblasków.
Karoserie poskładane i szpachlowane CA, miejsca migaczy i emblematów naznaczyłem sobie otworkami.
Teraz podkład, poprawki linii podziałowych i kolory - żółty z rocznika 96 będzie żółty a biały z 99 będzie niebieski - oba niemetaliki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
portalus

Reklama

Re: [W] Lamborghini Diablo SV'96&SV'99 /2xFujimi 1:24/

Postprzez cayman » czwartek, 13 września 2012, 21:45

No to do roboty . :lol:
Oglądam ten wątek na AFie od początku.
Pozdrawiam Piotrek

A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
cayman

Carbon Master

Re: [W] Lamborghini Diablo SV'96&SV'99 /2xFujimi 1:24/

Postprzez portalus » sobota, 15 września 2012, 18:28

Wszystko co związane z kastami sobie dzisiaj zapodkładowałem i oj będzie trochę poprawek.
Zrobię też jeszcze jedną modyfikację - w MY'96 wytnę imitację siatki z tyłu pomiędzy światłami i zastąpię ją jakąś trawioną lub plecioną - coś dobiorę.
Obrazek
portalus

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat