Honda Repsol RCV211 Valencia'03 Tamiya 1/12

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Honda Repsol RCV211 Valencia'03 Tamiya 1/12

Postprzez MazdaMX3 » niedziela, 8 grudnia 2013, 13:38

Witam. Rozpocząłem pracę nad nowym modelem. Jest to Honda RCV211 z 2003 roku z Tamiyi. Jestem początkującym modelarzem. To jest dopiero mój drugi model. Pierwszym była Yamaha TZM 250 też z Tamiyi (galeria jest na forum)Wykonałem już silnik i skleiłem ramę. Model wykonuję w standardzie gdyż nie posiadam jeszcze umiejętności które by mi pozwoliły waloryzować tak model jak w niektórych relacjach na tym forum. Model skleja się bezproblemowo. Jedynie problem mam z malowaniem felg ponieważ nie miałem aż tylu funduszy żeby zakupić farby transparentne pomarańczowe tylko zakpiłem z słoiczku farbkę Tamiyi Clear Orange z numerem X-26. I ona tak pełnie nie kryje, ale może gdy pomaluje kilka dobrych razy to wyjdzie fajny kolor. Przesyłam kilka zdjęć tego co zrobiłem. Proszę o wyrozumiałość:D Pozdrawiam

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 8 grudnia 2013, 23:21 przez MazdaMX3, łącznie edytowano 2 razy
MazdaMX3

Reklama

Re: Honda Repsol RCV211 Valencia'03 Tamiya 1/12

Postprzez Fred-k2 » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 00:54

Zdjęcia też wklej tak żeby nie trzeba każdego klikać, wstaw normalnie 800 na szerokość.
pozdrawiam Fryderyk, modelarz ambitny lecz leniwy
ObrazekObrazekObrazek
Fred-k2

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat