Nissan r32 Tamiya 1/24 + HobbyDesign

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Nissan r32 Tamiya 1/24 + HobbyDesign

Postprzez MesserDesign » niedziela, 26 października 2014, 19:04

Witam,

Zaczynam kolejny tzw zimowy projekt. Model sam w sobie dobrze znany wielu osobom, ja ze swojej strony postanowiłem uzupełnić go o blaszki i maski HobbyDesign oraz o rewelacyjny silnik rb26dett HobbyDesign. Oprócz wspomnianych dodatków, mój model będzie hybrydą - połączeniem rajdowej wersji Clasonic z cywilem. Podwozie, zawieszenie, wnętrze i felgi z oponami pochodzą z wersji rajdowej, natomiast z cywila zapożyczyłem karoserię.
Clasonic poszedł pod nóż już jakiś czas temu, stąd decyzja o zapożyczeniu kasty od cywilnej wersji.
Ustawienie zawieszenia zostaje tak jak było.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Clasonica kupiłem sklejonego, także całe podwozie i wnętrze zarazem jest do zmycia.
W planach jest przebudowa komory i wnętrza, dodanie żywicznych kubełków ( kopie HobbyDesign ) i poprawki przy klatce.

Kolorystyka można by rzec nudna i oklepana - grafitowa karoseria z candy red felgami + grafika na masce.

Pozdrawiam
MesserDesign
MesserDesign

Animal Planet

Reklama

Re: Nissan r32 Tamiya 1/24 + HobbyDesign

Postprzez MesserDesign » poniedziałek, 27 października 2014, 17:36

Witam,

Dziś karoseria dostała dwa kolory bazowe - gun metal z Vallejo na całość + chrome Vallejo na progi i dolne części zderzaków.
Całość przykryta jedną warstwą bezbarwnego pod kalki.
Tak to wygląda:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
MesserDesign
MesserDesign

Animal Planet

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat