1/35 TOYOTA FJ43 Hardtop SUV - AK-Interactive

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

1/35 TOYOTA FJ43 Hardtop SUV - AK-Interactive

Postprzez Recenzjemodeli.pl » poniedziałek, 7 kwietnia 2025, 07:14

Toyota FJ43 z AK-Interactive. Model budowany w czasach, kiedy nie było jeszcze żadnych waloryzacji na rynku, zatem wszelkie dodatki trzeba było strugać od podstaw. Z figurka włącznie:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przy okazji polecam uwadze szczegółową relację z budowy tej miniatury

Obrazek

oraz relację z malowania i przygotowania podstawki

Obrazek
Obrazek
Recenzjemodeli.pl

Reklama

Re: 1/35 TOYOTA FJ43 Hardtop SUV - AK-Interactive

Postprzez Adas' » środa, 9 kwietnia 2025, 14:32

Podoba sie, specjalnie te zaprawki tu i tam. Absolutnie kapitalna figurka, mi bardzo trudno jest wycieniowac kobiety tak zeby to nie wygladalo jak umorusane blotem, a tu wyszlo tak delikatnie ze nie tylko nie szpeci, ale i dodaje kupe detalu.
No i i ogolna ostrosc autka na plus. Troche obity po czolgowemu, no ale okay.

Brakuje mi troche normalnych rdzawych zaciekow tu i tam, specjalnie przy ubytkach przy uszczelkach szyb, gdzie w prawdziwym aucie skrapla sie woda. No i jak to ja bym go budowal, to zardzewial bym go bardziej na brzegach karoserii niz na srodku paneli. Tylne nadkola w tych autach rdzewieja niemilosiernie, i mam wrazenie ze w momencie kiedy jest dziura na wylot na zgrzewie wewnetrznego blotnika jak tutaj, to nadkola juz dawno niema. Tak samo spody drzwi.
Adas'

Re: 1/35 TOYOTA FJ43 Hardtop SUV - AK-Interactive

Postprzez Recenzjemodeli.pl » środa, 9 kwietnia 2025, 15:32

Dziękuje za szczegółową opinię.
Jesli chodzi o zakres uszkodzeń, to jako główną inspirację i podwalinę pod cały ich zakres stanowił ten fotogram:
Obrazek
Obrazek
Recenzjemodeli.pl

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli