Fajerwerków nie ma, ot sklejony z pudełka.
W nocy

i za dnia

Zwykle nie radzę sobie z ustawieniem kolorów na monitorze, ale tym razem mam wymówkę - crt mi "się kończy" a lcd to pokazuje co mu się podoba

Kurz "posprzątany" z plexi w programie graficznym, choć nie było go dużo.Kazik napisał(a):Strasznie Ci się kurzy w tym garażu Tomku
Na plexi kurzu nie ma a na modelu jest. Ja na ogół mam na odwrót.
Dawaj!Kazik napisał(a):No jakbym się uparł to wypatrzyłem jedną rzecz ale w skali całości to pierdoła.
Szkoda, szkoda. Właśnie sobie przypomniałem wczoraj, że coś z kołami robiłem w drugi dzień świąt BożegoNarodzenia, jak prace przerwało mi liczenie czasu między skurczami i wyjazd na porodówkę ;) wczoraj Ulka skończyła 10miesięcy.Kazik napisał(a):szkoda tylko że tak długo!
NaturalnieKazik napisał(a):Zaczniesz teraz coś nowego?
Pamiętałem, pamiętałem i zchrzaniłem, dzięki.Copycat napisał(a):Opony kierunkowe, przód i tył są założone w odwrotnych kierunkach.

Coś by można było w tym kierunku zrobić. Czy wash? Nie wiem. (chyba, że przez wash rozumiemy ogólne zmiany koloru w/na załamaniach. Ale też mam takie wrażenie że niby ok, a czegoś jeszcze brakuje.piotr dmitruk napisał(a):Tomku, na przyszłość zasugerowałbym lekki wash wokół wystających lub wklęsłych elementów, takich jak klamki, znaczki, boczne migacze i tylne białe światła. Odbierze to nieco wrażenia zabawkowości.
Chwile nad tym się zatrzymałem: dawać czy nie, postanowiłem zostawić jak widać. Tu najbardziej pasowały by klasyczne rejestracje a nie tablice ze znaczkiem modelu.piotr dmitruk napisał(a):Bez numeru rejestracyjnego z przodu, jakoś mi goło.
Napiszę coś czego nie znoszę: tak wychodzi na zdjęciach. Farba to modelarska tamiya więc ziarno jest dość drobne ale odbite światło zwiększa "rozmiar" metaliku.piotr dmitruk napisał(a):Nie uważasz, że jest dość grube ziarno farby?
TomekWnęk napisał(a): Kazik napisał(a):No jakbym się uparł to wypatrzyłem jedną rzecz ale w skali całości to pierdoła.
Dawaj!
Są. Tragedii moim zdaniem nie ma, ale mogło być lepiej.Kazik napisał(a):Uszczelki przy szybach są miejscami trochę niedomalowane/postrzępione.
Czy mi się wydaje?!
Miło mi.Mr. Headshok napisał(a):Moją uwagę zwróciły też realistycznie pobrudzone opony. Czym/jak to zrobiłeś?
Tak. Trochę jeździłem suwakami, nie umiem tego robić ale próbuję, próbuję, próbuję... Chyba zacznę zdjęcia w jpg robić bo raw'ów mam już ładnych naście gigabajtów i czasu ani zapału na przerobienie tego nie mam. Przechodzi mi też mocno ambitne podejście do fotografii. Zwykłe poprawne zdjęcia mi się podobają, bez efekciarstwa i udawanego artyzmu. Ale to tak poza modelem już temat.Macio4ever napisał(a):Co do fotek złota, to na moje niefachowe oko, to dłubałeś coś w zdjęciach w PS lub podobnym oprogramowaniu![]()
Wydaje mi się, że dziś widziałem takiego (podobnego) w Rzeszowie, wydaje, bo ciemno już było i stał w mocno zacienionym miejscu, aż przejadę się tam jutro rano i zobaczę jak to wygląda na żywo. Bo najczęściej widuję srebrne i czarne.portalus napisał(a):kolor to masakra
Macio4ever napisał(a):Spód ładnie "dotknięty" bez efekciarstwa.
Dziękuję. Oglądam ostatnio samochody dookoła mnie i obserwuję takie właśnie delikatne zakurzenia miejskie przy przyzwoitej pogodzie. Chciałbym spróbować coś takiego zrobić.portalus napisał(a):Bardzo fajnie wyszło podwozie - lekkie zużycie latem po bulwarowych przejażdżkach.
Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości