Mitsubishi Lancer EVO VII WRC Delecour&Grataloup 1/24

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Mitsubishi Lancer EVO VII WRC Delecour&Grataloup 1/24

Postprzez lalas2000 » piątek, 9 marca 2012, 20:31

Witam
Przedstawiam mój pierwszy model na forum jest to Mitsubishi Lancer EVO VII WRC z rajdu Monte Carlo 2002 załogi Delecour&Grataloup. Model oczywiście Tamiya skala 1/24 , co do galerii ostre słońce troche zminiło odcień czerwieni na misku no ale była tak piękna pogoda że nie mogłem sobie odmówić :D na ostatniej fotce widać prawdziwy kolor miska dzięki i pozd.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
[imghttp://img534.imageshack.us/img534/8051/63581123.jpg][/img]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na warsztacie
Obrazek Obrazek
lalas2000

Reklama

Re: Mitsubishi Lancer EVO VII WRC Delecour&Grataloup 1/24

Postprzez powerpablo » piątek, 9 marca 2012, 21:14

Witam.
Pozwolę sobie jako pierwszy skomentować Twój model jako fan aut rajdowych i w szczególności Miśka.
Model bardzo mi się podoba, szkoda jedynie że nie pokazałeś wnętrza.
Pochwal się innymi modelami.

pozdrawiam
Paweł
ObrazekObrazek
powerpablo

Postprzez STI22B » piątek, 9 marca 2012, 21:44

No w końcu :D myślałem, że już się nie doczekam galerii modelu spod reki Kolegi. Lancer naprawdę prezentuje się zacnie. Piękny lakier i dobrze położone kalki. Troszkę się pokrzywiły te białe na przednim zderzaku, ale z białymi kalkami to częsty problem przy stosowaniu płynu zmiękczającego. Troszkę nie podobają mi się soczewki świateł przednich (są zrobione prawidłowo wg instrukcji, ale ja w swoim modelu pokusiłem się o ich przestrzenny wygląd, co prezentuje się o niebo lepiej) Kolejna sprawa to pomalowane na pomarańczowo kierunkowskazy i światła cofania w tylnych lampach (niezgodność z orginałem) Poza tymi uwagami, model wykonany starannie i czysto, lakier pięknie wypolerowany, a o urodzie felg nie wspomnę - wyglądają fenomenalnie. Duże Brawa dla Kolegi.
Czekam na kolejne pracę i życzę powodzenia.
Pozdrawiam STI22B
Projekty na warsztacie:

Obrazek Obrazek Obrazek
STI22B

Postprzez Macio4ever » niedziela, 11 marca 2012, 13:33

Witaj na forum!
Przyjemny Misiek, rzeczywiście z chęcią obejrzałbym zdjęcia środka. Mam nadzieję, że zagościsz wkrótce z relacją w sekcji warsztatowej.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez posejdon » poniedziałek, 12 marca 2012, 17:05

Maszyna robi bardzo pozytywne wrażenie. Lakier świetnie leży. Tylko zdjęcia mógłbyś troszeczkę poprawić co by więcej było widać ;o)
posejdon

Postprzez lalas2000 » środa, 14 marca 2012, 22:38

Dzięki wszystkim za miłe słowa i cenne rady jest to dopiero mój 6 model zbudowany więc każda krytyka jest jak dobra rada pozd.
P.S jak tylko znajde chwile pstrykne kilka fotek środka Miśka i dodam na forum ;o)
Na warsztacie
Obrazek Obrazek
lalas2000

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli