Toyota bB Tamiya 1/24

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Toyota bB Tamiya 1/24

Postprzez MesserDesign » czwartek, 22 marca 2012, 21:29

Witam,
Udało mi się skończyć kolejny model. Wszystkie zmiany jakie w nim zaszły mogliście obserwować w warsztacie. Model jak to u mnie - zaopatrzony w grafiki.
Jak już wspomniałem w warsztacie - model posiada wiele wad, ale musiałem pójść z nimi na kompromis. A teraz porcja fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I kilka "studyjnych":
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
MesserDesign
MesserDesign

Animal Planet

Reklama

Re: Toyota bB Tamiya 1/24

Postprzez Macio4ever » piątek, 23 marca 2012, 14:58

Bardzo podoba mi się pomysł i wykonanie grafiki. Kolorystyka rysunków i tła też jest dla mnie bardzo fajna. Czyste wykonanie, dziś nie mam nastroju czepialskiego więc nie będę szukał dziury w całym. :P

Nie leżą mi felgi - głównie od strony koloru i drobnych zastrzeżeń z warsztatu no ale to już jest kwestia gustu.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez Kazik » czwartek, 29 marca 2012, 08:19

Chyba wszystkim odjęło mowę z wrażenia :)

Powiem tak,
grafika pomysł, wykonanie bardzo fajne i na wysokim poziomie. Podoba mi się, mam tylko kłopot z tym że na samochodzie. Chyba nie jestem przekonany do tego typu obrazków na karoseriach.
To moje indywidualne odczucia.
Tak jak Maciek pomarudzę też przy felgach ale to też kwestia gustu.
Ze spraw technicznych, wydaje mi się że felgi za bardzo się zlewają kolorystycznie w jedną całość. Kolor jest jasny i przy większej ilości światła trudno wychwycić jakieś zróżnicowanie kształtu. Wiem że jest to czyścioch ale chyba przydało by się jakieś bardzo delikatnie przełoszowanie.
Tyle mojego czepialstwa.

Chyba powinieneś dostać tytuł Indywidualisty Działu Cywilnego :)
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez Copycat » czwartek, 29 marca 2012, 09:27

Oryginalna Toyota jest tak brzydka i nieciekawa, że model mimo świetnego wykonania i malowania, ginie gdzieś w tłumie. Fajny rysunek na czymś tam. Wydaje mi się, że jedynie linie podziału odstają od wysokiego poziomu reszty. W paru miejscach wydają się być poszarpane. Zwłaszcza otoczenie klamek jest nie bardzo. To mały element, trudny w obróbce.
Świetna robota, ale jak mówiłem czegoś tu brakuje.
Copycat

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli