Muscle Car - Plymouth AAR Cuda 1970 | 1:24 | Revell

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Muscle Car - Plymouth AAR Cuda 1970 | 1:24 | Revell

Postprzez Gienek » niedziela, 11 listopada 2012, 02:06

Piotrek (cayman) - spoko, domyślam się. Naprodukowałem już trochę lotniczych Revelli w 1:32 ale i Tamiyę. Dostrzegam różnicę :)
Ale wyboru chyba nie mam w przypadku muscle car?
P.ochwała z ust "mistrza gatunku" dwa razy cenniejsza, dzięki. (Chwalenie z kropką gdyż ten głupi słownik :lol: )

Michał, dzięki,. Z muscle car 100% racji. Nie pomyślałem tak o tym. Ale fakt, jak się kocha P&W kociaki Gurmmana...

Marek (Kazik) chwali – kolejne punty x2. Faktycznie musi być nie tragicznie.

Bartek – za ramki się kajałem. Znaleźć się na tapecie prywatnego kompa to... więcej energii do pracy nad następnym modelem! Dzięki.
Gienek

Reklama

Postprzez SHERMAN222 » niedziela, 11 listopada 2012, 14:14

Nw dużym foto coś się odczepiło...
Ale model - geniusz, uwielbiam Barracudy a ta ma w sobie wiele zadziorności.
Rdza i wgniecenia+anatomia cywili http://www.accidenti-a-me.com/
trochę zdjęć : http://www.panzerpunkt.info/index.html
http://www.youtube.com/watch?v=InRDF_0l ... re=related
☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭
SHERMAN222

Postprzez TomekWnęk » niedziela, 11 listopada 2012, 19:04

Szkoda, że musiałeś zachorować żeby się za taki model złapać.
Efekt super!
'Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.'
TomekWnęk

Postprzez Macio4ever » niedziela, 11 listopada 2012, 21:14

Świetnie, że zdrowie wraca i tym samym cheć do modelowania. Taki przeskok w inną "branżę" + Revell to spore wyzwanie ;o)

Model wyszedł całkiem nieźle, trochę fotki utrudniają rzetelną ocenę - nawet w tych dużych, przynajmniej na moim kompie jest sporo nieostrości. Niemniej jednak, prezentuje się całkiem atrakcyjnie, drobne zmiany typu siatka we wlocie dają duży, pozytywny efekt.

Folia na ramkach, same szyby, tylnu spojler - wg mnie, to elementy, które nie do końca kupuję. Folia głównie ze względu na grubość - nawet kalki chromowane są przygrube na ramki szyb, tu najlepiej wg mnie sprawdzi się metalizer.

Matrycę masz aż nadto, pewnie to bardziej kwestia wysokiego ISO albo optyki.

Fajnie, mam nadzieję, że to nie będzie Twój ostatni model cywilny, z chęcią popatrzę na kolejne prace.

Życzę zdrowia raz jeszcze.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez Gienek » niedziela, 11 listopada 2012, 22:56

SHERMAN222 napisał(a):Ale model - geniusz...
Nazwisko z wielkiej :mrgreen:

TomekWnęk napisał(a):Szkoda, że musiałeś zachorować żeby się za taki model złapać.
Tak :-|

Macio4ever napisał(a):Folia na ramkach, same szyby, tylny spojler - wg mnie, to elementy, które nie do końca kupuję. Folia głównie ze względu na grubość - nawet kalki chromowane są przygrube na ramki szyb, tu najlepiej wg mnie sprawdzi się metalizer.
Dokładnie tak, wszystko się zgadza. Dodałbym lipne opony Revella. Kiedyś umiałbym te wszystkie rzeczy zrobić włącznie z wytłoczeniem nowych szyb, zastępując te grube, zniekształcające. Ale słaby teraz jestem, dlatego ucieczka w obcy temat. A ramki w następnym modelu "pojadę" metalizerem.

Macio4ever napisał(a):Matrycę masz aż nadto, pewnie to bardziej kwestia wysokiego ISO albo optyki.
Aparat ma u góry włącznik, przełącznik na podgląd i spust. Z tyłu włącznik makro (i to ratuje sprawę) i do włączania lampy. Nic się więcej nie ustawia więc nie moja wina ;o)
Ale dlatego też zrobiłem skromny warsztat. Może tam się da więcej wypatrzeć: viewtopic.php?f=21&t=23511
Macio4ever napisał(a):Fajnie, mam nadzieję, że to nie będzie Twój ostatni model cywilny, z chęcią popatrzę na kolejne prace.
A owszem, zabrałem się za Mercury Cougar 69'. Postaram się niebawem założyć warsztat.

Dziękuję Wam za życzenia oraz miłe słowa o modelu.
Gienek

Postprzez marshall6 » wtorek, 20 listopada 2012, 23:42

Karoseria AAR z Revella nie zgadza się z oryginałem - słupki przy tylnej szybie są za wąskie, szyba z nimi powinna być dalej niż jest w modelu, a co za tym idzie klapa bagażnika krótsza, ale miałeś prawo o tym nie wiedzieć :).

Wyszło elegancko :!:
Horsepower sells cars, torque wins races.
marshall6

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli