AC/Shelby Cobra 427 Revell 1:24

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

AC/Shelby Cobra 427 Revell 1:24

Postprzez MasterJanek » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 15:47

Witam wszystkich forumowiczów. :) Chciałbym zaprezentować Wam mój nowy model, czyli AC Cobrę 427 firmy Revell.
Zawsze chciałem mieć Cobrę na półce, a gdy obejrzałem odcinek "Whealer Dealersów" gdzie właśnie pracowali nad Cobrą tyle, że repliką, to postanowiłem, że muszę ją skleić i oto jest. :) Sam model sklejało się przyjemnie, było sporo nadlewek i nie wszystko było świetnie spasowane ale i tak praca nad tym modelem była przyjemnością. Wykonując model zrobiłem go pod siebie nie trzymając się żadnego z 2 schematów proponowanych w instrukcji. Wykorzystałem także części, które Revell podaje za zbyteczne, jak np. przednia szyba czy tablica rejestracyjna. Inspiracją do prac były zdjęcia z internetu. :) Pomysł na tablicę handmade oczywiście od nazwy firmy AC. Mam nadzieję, że wyszła ładnie. :) Oto gotowy model, ocenę pozostawiam wam drodzy forumowicze. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania i oceniania. :) Każde słowo krytyki mile widziane. :)
MasterJanek

Reklama

Re: AC/Shelby Cobra 427 Revell 1:24

Postprzez collins » wtorek, 20 sierpnia 2013, 20:16

Fajny model, taki "smaczny", uwielbiam AC/Cobra w tym kolorze,... brakuje zagłówka żeby przeszedł zerowy przegląd ;o)

Tak poważnie, to dobrze by zrobiło polerowanie lakieru, widać dość duże nierówności na jego powierzchni. Szkoda też że kalka z tyłu nie wlała się w linię łączenia klapy bagażnika.
collins

Re: AC/Shelby Cobra 427 Revell 1:24

Postprzez Angus73 » poniedziałek, 21 października 2013, 14:12

Bardzo ładnie wykonany model. Jedyna uwaga do tablicy rejestracyjnej. Jako fan AC/DC od 30 bez mała lat, polecam na przyszłość ściągnięcie czcionki AC/DC ;-))) wtedy będzie idealnie!!!!
Angus73

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli