Subaru Impreza TunerSTi / Fujimi 1:24

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Subaru Impreza TunerSTi / Fujimi 1:24

Postprzez kamit » piątek, 9 grudnia 2011, 13:32

Dzień Dobry! ;o)
Postanowiłem zaistnieć na Forum PWM i się zarazem przedstawić. Nie ukrywam, że skusił mnie Konkurs Modelarski :mrgreen: Mam nadzieję, że w nim wezmę udział z jakimś fajnym projektem. Na początek chciałem zaprezentować model Subaru Imprezy wedle własnego projektu. Warsztat prowadziłem na innym forum modelarskim.

Jak wspomniałem model wedle własnej wizji, kalkomania własnego pomysłu i wykonania. Felgi Aoshima Folk Racing RE30, tarcze hamulcowe Abera, pasy 4-punktowe Eduarda... Resztę dopowiedzą zdjęcia :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
Tomek
Obrazek
kamit

Reklama

Re: Subaru Impreza TunerSTi

Postprzez Fred-k2 » piątek, 9 grudnia 2011, 15:58

Witaj na forum!

Fajnie by było gdybyś następnym razem wrzucił fotki o szerokości 800pix, więcej było by widać. Nie jestem najlepszy w ocenie modeli ale trochę się poczepiam ;o) Linie podziału przydałoby się bardziej pogłębić, niektórych (przednie reflektory przeciwmgielne?) nie zapuściłeś ciemniejszym kolorem przez co gryzą się np. z tymi wokół drzwi. W niektórych miejscach też te linie są jakby poprzerywane, czarny nie pokrył chyba. Lakier wydaje się ok, jednak nic więcej nie mogę stwierdzić przy tej wielkości zdjęć.

Czekamy na warsztat w Twoim wykonaniu na naszym forum ;o)
pozdrawiam Fryderyk, modelarz ambitny lecz leniwy
ObrazekObrazekObrazek
Fred-k2

Postprzez portalus » sobota, 10 grudnia 2011, 10:03

Cześć i czołem.
Całokształt całkiem przyjemny
Jednak do tego jasnego gaciowego niebieskiego dałbym ciemniejsze felgi.
Podoba mi sie ten akcent na masce z karbonową wstawką, trochę podejrzanie wygląda tam werniks.
Kalki też są wg mnie dobrze dobrane - rozumiem, że to w stylu JDM.
Jak dla mnie to całość zasługuje na duży plus - poproszę o warsztat następnym razem i zapraszam do konkursu.
portalus

Postprzez Kazik » sobota, 10 grudnia 2011, 21:24

Witaj,
oprócz tego co koledzy wymienili powyżej to jak dla mnie średnio pasują koła.
Po pierwsze nie lubię tych "fabrycznych" chromów a po drugi są chyba trochę za duże do tego modelu. Gdyby obniżyć zawias było by lepiej ale oprócz tego gumy jeszcze chyba trochę wystają po za obrys karoserii.
Po za tym czysto wykonany model o wyróżniającym się wyglądzie.
Zapraszamy do konkursu.
Pozdrawiam
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez Macio4ever » sobota, 10 grudnia 2011, 23:25

Witaj na forum! No i zapraszam do konkursu i zmagań z innymi uczestnikami w modelarskich "zapasach".

Model sprawia wrażenie całkiem czysto i dokładnie złożonego - większe zdjęcia napewno dałyby lepsze możliwości wyłapania smaczków. Kalki OK w "tunerskim" stylu. Zgadzam się z kolegami, że linie mogłyby być lepiej podkreślone no i koła raczej nie powinny wychodzić za obrys. Jeszcze z uwag technicznych - rura wydechowa jest trochę poza skalą - grubość scianki za duża. Zwykle w prawdziwych samochdach są wykonywane z cienkościennej kwasówki.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez ges » czwartek, 15 grudnia 2011, 12:07

No ładny driftowóz :)
Tylko camber by mu się przydał.
Mnie się on podoba, bo ja takich dupereli jak przedmówcy nie dostrzegam :lol: :lol:
Wycinanie, klejenie, malowanie. Wycinanie, klejenie, malowanie. Wycinanie, klejenie, malowanie. I ja to wciąż lubię :mrgreen:
ges

Postprzez kamit » piątek, 16 grudnia 2011, 08:31

Cóż, może model nie jest najwyższych lotów (patrz - można pomylić z prawdziwym! ;) ) ale robiłem go dla własnej fantazji i zadowolenia ;) . Koła może delikatnie wystają poza obrys auta ale to na prawdę delikatnie, zawieszenie faktycznie mogłoby być niższe ale jak się przyjrzeć oryginałowi to zawieszeniowo jest z tym problem (wystarczy popatrzeć na rajdowe wersje w specyfikacji asfaltowej - stoją dość wysoko jak na asfalt!) a stosowane są koła 18''. Linie podziału - cóż - chciałem by były delikatne - zdjęcia troszkę przekłamują bo jak patrzę na model nie widzę poszarpanych linii. Rura wydechowa jest faktycznie lekko "skopana" - może jeszcze to poprawię ;)

Dla dopełnienia - przednie hamulce pochodzą z Tamiya z Lancera Evo5 WRC - troszkę przeróbek z tego tytułu było, układ wydechowy prawie w całości został zmieniony.

Dziękuję za wszystkie komentarze ;)
Obrazek
kamit

Postprzez Mr_Benz » czwartek, 12 stycznia 2012, 21:14

Fajne cacko ;)
Mi się bardzo podoba bo jest.... INNY. Po prostu inny i przez to oryginalny. Jedyny taki na świecie :)
Model złożony czysto, kalki z pomysłem, felgi.... rzecz gustu :) co do innych detali - także niedostrzegam :mrgreen:
Dostrzegam tą chłodnicę pod zderzakiem - podoba mi się. Poza tym - projekt bardzo spójny - to znaczy przemyślany i konsekwentny (lepiej opisali tę definicję w regulaminie konkursu...).

Ważne żebyś Ty był zadowolony z modelu a przyjacielskie uwagi w poprzednich postach - pewnie pomogą Ci w stworzeniu kolejnego cacka. Powodzenia !

Pozdrawiam, MichaL
.
Obrazek
MERCEDES SLK 230 AMG /FUJIMI 1:24/
Mr_Benz

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli