Mitsubishi Lancer EVO5 Winfield(Rally Australia98)1:24Tamiya

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Mitsubishi Lancer EVO5 Winfield(Rally Australia98)1:24Tamiya

Postprzez szpaku86 » niedziela, 12 lutego 2012, 16:01

Witam

Chcialbym zaprezentowac moj przedostatni model. Ta rajdowka z pod znaku trzech diamentow to Moim zdaniem od czasow Galanta perwsze ladne rajdowe Mitsubishi... Zaloga Makinen / Mannisenmaki zwyciezyla tym samochodem na Antypodach, co przyczynilo sie do pozniejszego zdobycia trzeciego tytulu dla Makinena.
Auto mozna by powiedziec zwyczajne i oklepane, ale nie w tym przypadku. W zmienionej "fajkowej" kolorystyce fabryczne Evo 5 wystepowalo tylko na tym jednym rajdzie w sezonie 98 (podobna historia jak z Evo 4 sezon wczesniej).
Model to polaczenie Tamiya-owskiego Evo 5 z zawieszeniem, kolami, tarczami, oslonami i chlapaczami z Evo 6 tej samej firmy. Kalkomania pochodzi z czeskiej Reji i nawiasem mowiac niektore naklejki niezle daly mi w kosc... Z zewnatrz nie ma wielu przerobek z mojej strony, calosc pomalowana zostala TS-8, standardowo juz zalozylem metalowe zapinki na masce i klapie, przerobilem anteny i nawiercilem dziury pod halogeny na zderzaku i masce. Zapomnialbym o nawierceniu tlumika i zamaskowaniu szpar miedzy nadkolami a karoseria... O srodku napisze pozniej, a puki co zapraszam do ogladania...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Odnosnie srodka; standardowo doszly pasy, przewody i okablowanie miedzy innymi pod kierownica oraz kamera on-boardowa.
Naklejka na intelcooler pochodzi z Evo 6.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Podwozie samochodu wymagalo nie malo pracy wiec postanowilem dorzucic kilka fotek.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Reasumujac prace zajely mi troche ponad 2 miesiace, model cieszy oko, w koncu to kolejna "fajkowa" produkcja mimo iz musze sie przyznac ze model nie jest w 100 % odwzorowaniem oryginalu. Szyby w Lancerze powinny byc przyciemnione srebrna tasma ale doszedlem do wnosku ze szkoda wkladac tyle pracy i detali we wnetrze by potem niebylo go widac... Ale ocene efektu pracy pozostawiam Wam.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Krzysztof
szpaku86

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Mitsubishi Lancer EVO5 Winfield(Rally Australia98)1:24Tamiya

Postprzez Macio4ever » niedziela, 12 lutego 2012, 18:46

Czysto,schludnie wykonane Evo, ładne wnętrze. Tu też trochę mi brakuje podkreślenia linii podziału blach.
Rajdówki i wyścigówki to atrakcyjne modele, m.in. ze względu na kalki - choć jak wspomniałeś niejednokrotnie potrafią dać w kość.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez WestBikers » niedziela, 12 lutego 2012, 20:00

Bardzo ładny model, czystko i dokładnie sklejony, bardzo ładnie pomalowane uszczelki. Co do podziału blach zgodzę się z Maćkiem i dodam od siebie, że akurat przy tym modelu brakuje ich najbardziej - szczególnie dodały mi uroku w okolicach drzwi.
Wnętrze - jak zwykle super.
WestBikers

Postprzez lalas2000 » piątek, 16 marca 2012, 23:07

Super wygląda twój Miśiek tylko mogłeś zrobić fotki na jasnym tle jak dla mnie troche ciemo ;o)
Na warsztacie
Obrazek Obrazek
lalas2000

Postprzez zmorka » piątek, 16 marca 2012, 23:42

Bardzo ładny model, podoba mi się, czyściutko, fajne wykonanie.
zmorka

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli