Honda CB750F - TAMIYA - 1:12

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Honda CB750F - TAMIYA - 1:12

Postprzez DarkWing » piątek, 5 października 2012, 17:28

Model gotowy, znalazła się i chwila na zrobienie zdjęć...
Na początek wybrałem czerwone tło. Pomyślałem, że czerwień będzie mniejszym kontrastem dla aluminium paneli oraz czerni motoru. Mniejszy kontrast kolorów pozwoli lepiej ukazać ciemne partie bez zbytniego "przepalenia" partii jaśniejszych.
Wstawienie logo HONDA oraz podpisu było świadome i zamierzone - taki mój kaprys. Może w całości psuje oglądanie ale jako osobne zdjęcia wygląda ładnie - dla mnie.
Życzę miłego oglądania:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec jeszcze kilka fotek na ciemnym tle. Ten sam model tylko inne tło i oświetlenie.... a wrażenia inne :)
Ciemne tło spowodowało przyciemnienie ciemnych fragmentów motoru oraz całości obrazu co powoduje specyficzny klimat zdjęć...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnie zdjęcie przedstawia całą moją dotychczasową kolekcję w kategorii motocykle.
Niestety brakuje "kilku" ekspozytorów... nie mogę namierzyć ich dostawcy, polski motorfan coś zamilkł i od 3 m-cy nie realizuje zamówienia :(

Obrazek
Pozdrawiam
Sławek (DarkWing)
DarkWing

100-lecie Niepodległości

Reklama

Re: Honda CB750F - TAMIYA - 1:12

Postprzez kashato » piątek, 5 października 2012, 20:53

Sławku, Twoje modele mi się podobają, bez wyjątku. Ten również. Moje doświadczenie jest znikome, ale to co mogę powiedzieć to dwie rzeczy:
na plus - malowanie felg, super efekt no i wykonanie to 'oczywista oczywistość' :mrgreen:
na minus - tarcze... mało realistyczne te rowki i niestety rzuca się to w oczy
kashato

Re: Honda CB750F - TAMIYA - 1:12

Postprzez Mr_Benz » środa, 10 października 2012, 20:08

Cooooo ???? Już gotowy ???? Ale jak ??? Szybki jesteś, podziwiam to. Kurczę, ale masz tempo ! :-o

Jak dla mnie, motor prezentuje się ładnie plus ma ciekawe, ożywcze niebanalne zdjęcia.
Co do szczegółów to się nie wypowiadam bo to nie moja liga. Ja tylko samochody ;)
Jak dla mnie to jest to co lubię. Ładnie i czysto zrobiony i niezłej jakości.
No i jeszcze raz podkreślę - podziwiam tempo budowy.

A to zdjęcie wyszło Ci świetnie:
Obrazek

Naprawdę miło się ogląda.

Pozdrawiam
MichaL
.
Obrazek
MERCEDES SLK 230 AMG /FUJIMI 1:24/
Mr_Benz

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli