FERRARI 599 GTB Fiorano - 1:24 - Revell

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

FERRARI 599 GTB Fiorano - 1:24 - Revell

Postprzez powerpablo » czwartek, 31 stycznia 2013, 23:47

Witam.
Po zakończonym warsztacie czas na galerię.
Odnośnie modelu to jest to dobra baza dla bardziej doświadczonych modelarzy, a mi do nich daleko, tak więc jestem średnio zadowolony z wykonania modelu. Jednakże cały czas się uczę i zbieram doświadczenie.

Miłego oglądania i zapraszam do komentowania.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A te fotki po zmianie WB...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pozdrawiam
Paweł
Ostatnio edytowano piątek, 1 lutego 2013, 20:32 przez powerpablo, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
powerpablo

Reklama

Re: FERRARI 599 GTB Fiorano - 1:24 - Revell

Postprzez PawełMT » piątek, 1 lutego 2013, 04:02

No muszę ci przyznać, że wyjątkowe masz to Ferrari ;o) Co do wykonania to złego słowa nie mogę powiedzieć, bo wszystko wygląda super ;o) Co do samego modelu to w modelach Revella nigdy mi się nie podobały felgi...
PawełMT

Postprzez Adas' » piątek, 1 lutego 2013, 09:19

I ja niespecjalnie widze co nibyma byc zle wykonane. Lakier super, linie podzialu na zdjeciach tu w forum wygladaja nienagannie... Wykonanie jest bardzo dobre. Jedyne nad czym ubolewam to... Sam pierwowzor. Nigdy nie zrozumiem dlaczego buduje sie modele samochodow "dzisiejszych", straszna brzydota. Ani z lewa, ani z prawa, ani z przodu... Meh.
Co ciekawe, modele nowych aut sa budowane zwykle bardzo "z fabryki", brak im choc kapki zycia, takie Bbburaga do postawienia na polce. Tesknie straszne za chocby gazeta, plyty CD, jakis Ipod na desce rozdzielczej. Niewiem jak wy, ale ja woze ze soba tyle roznorakich smieci, dupereli, butelek, srubek, czegokolwiek, czy taki modelowy gosc nie bral by ze soba czegokolwiek? Moze torebke panny na siedzeniu? Poszla po pieniadze do automatu?
Adas'

Postprzez MesserDesign » piątek, 1 lutego 2013, 12:19

Paweł - kawał pięknej modelarskiej roboty - absolutnie nie widać że to revell :D
Kolorek zapewne jest niesamowity - zwłaszcza musi się pięknie rozświetlać w słońcu. Jak widzę miałeś troszkę kłopotu z uchwyceniem kolorku - ale dzięki temu wyszła ciekawa galeria - "milion twarzy fiorano" :lol:
A na serio - bardzo mi się podoba - wreszcie żywy i ładny kolorek na ferrari ( a nie tylko czerwony, czarny i niebieski ), bardzo ładne wykonanie i bardzo fajna galeria :)

Pozdrawiam
MesserDesign
MesserDesign

Animal Planet

Postprzez Kazik » piątek, 1 lutego 2013, 12:54

Trzy ostatnie fotki najbardziej mi się podobają.
A model?
do modelu (nie do Twojej pracy) mam dwie uwagi, nie podobają mi się koła i chyba mógłby być niżej zawieszony.Teraz wygląda jak opcja na polskie drogi po zimie :)
Good job!

Pozdrawiam
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez cayman » piątek, 1 lutego 2013, 16:00

Moje gratulacje Pawle ukończenia modelu tzw.na boku przy innym warsztacie. I tak trzymaj.!!!!!!
Galeria foto super bo aż oczy bolą od tego koloru a nie powiem kolor który wybrałeś jest zupełnie inny od standardu kolorystyki Ferrari i ja już mam dylemat z doborem koloru w swojej 599 GTB.
Wykonanie jak na doświadczonego modelarza przystało i nie ma się czego przyczepić żeby nie było tylko ochów i achów.
Jedynie tak jak Marek napisał felgi z oponami nieco psują efekt końcowy ale to oczywiście nie Twoja wina a Revella i może byś pomyślał nad wymianą kół na większy rozmiar tak jak ja to zrobiłem w 458 Italii.
Pozdrawiam Piotrek

A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
cayman

Carbon Master

Postprzez TomZak » piątek, 1 lutego 2013, 17:22

Ładny, bardzo mi się podoba, tylko te koła jak wyżej. Namęczyłeś się z doborem koloru na dach, a niestety na zdjęciach wygląda jak czarny, na żywo też pewnie nikt nie zwróci uwagi.
Przecierałeś woskiem opony, że się tak błyszczą? Dobrze się komponują.

Masz brudny lewy wlot powietrza :twisted:
TomZak

Postprzez Mr. Headshok » piątek, 1 lutego 2013, 20:39

Podoba mi się. Nawet bardzo! Świetnie, jak na mój gust, dobrana kolorystyka. Domyślam się, że w rzeczywistości prezentuje się znacznie lepiej.

Mam dwa "ale": linie podziału - są nierówno intensywne/poszarpane? A może to wina fotek...; za wysoko zawieszony - taki "599 Cross Country"

Gratuluję ukończenia!
Pozdrawiam,
Tomasz Koebsch
Mr. Headshok

Postprzez spiton » poniedziałek, 4 lutego 2013, 02:13

Ferrari wytoczy Ci proces za ten kolorek ,-))
spiton

Postprzez Kazik » poniedziałek, 4 lutego 2013, 09:19

Spiton zajrzyj do warsztatu.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez Alvaro » środa, 6 lutego 2013, 08:53

Marudził, marudził (mówię Wam) , a wyszło super ;o) Kolorek w rzeczywistości nie jest taki agresywny i prezentuje się o wiele ciekawiej niż na fotkach.
Obrazek
Alvaro

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli