El Camino '68

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

El Camino '68

Postprzez Wierzbol » wtorek, 14 maja 2013, 10:11

Model zakończony prawie rok temu, ale pokazuję co by może zainteresować swoim warsztatem "Cuda '71"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzbol

Reklama

modele polskich samolotów

Re: El Camino '68

Postprzez Wierzbol » wtorek, 14 maja 2013, 10:50

Wierzbol

Postprzez Coppercat » wtorek, 14 maja 2013, 12:03

Rzadki model :shock:
Piękne chromy :idea:
Szacunek i gratulacje
Pozdrawiam,
Jacek
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Coppercat

Postprzez Wierzbol » wtorek, 14 maja 2013, 12:46

Coppercat napisał(a):Rzadki model :shock:
Piękne chromy :idea:
Szacunek i gratulacje

Dzięki za miłe słowa ;o)
Wiem że rzadki, dlatego walczyłem o niego na allegro za więcej niż przeznaczyłem sobie :-/ .
Ale było warto :D
Wierzbol

Postprzez Voltan » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 23:13

Wygląda świetnie. Uwielbiam ten samochód, we Wrocławiu jest co najmniej jeden i czasem widuję.

Świetne wykonanie, piękny filtr wiatru.
Voltan

Postprzez 2004tomek » wtorek, 4 czerwca 2013, 10:19

Bardzo fajny model. Silnik super wykonany. Mam tylko jedno pytanie ? Bo na zdjęciach widoczne jest że jedna strona auta ma linie podziału blach a ta strona z wlewem paliwa nie. Czy będziesz to poprawiał ?

Pozdrawiam
Tomek
2004tomek

Postprzez Wierzbol » wtorek, 4 czerwca 2013, 12:11

2004tomek napisał(a):Bardzo fajny model. Silnik super wykonany. Mam tylko jedno pytanie ? Bo na zdjęciach widoczne jest że jedna strona auta ma linie podziału blach a ta strona z wlewem paliwa nie. Czy będziesz to poprawiał ?

Pozdrawiam
Tomek

Dzięki za miłe słowa, jesteś pierwszą osobą która zwróciła na to uwagę. Prawdę mówiąc, gdy zrobiłem linie, poczułem się rozczarowany efektem i stwierdziłem że z drugiej strony nie robię i tak zostało, nadal nie wiem która strona wygląda lepiej.
Wierzbol

Postprzez toled » wtorek, 4 czerwca 2013, 12:47

Jak zaczerniłeś w środku przedni chrom? Wlałeś washa i potem przetarłeś wierzch?
Pozdrawiam - Wojtek Bryński
toled

Postprzez 2004tomek » wtorek, 4 czerwca 2013, 13:33

Wierzbol napisał(a):
2004tomek napisał(a):Bardzo fajny model. Silnik super wykonany. Mam tylko jedno pytanie ? Bo na zdjęciach widoczne jest że jedna strona auta ma linie podziału blach a ta strona z wlewem paliwa nie. Czy będziesz to poprawiał ?

Pozdrawiam
Tomek

Dzięki za miłe słowa, jesteś pierwszą osobą która zwróciła na to uwagę. Prawdę mówiąc, gdy zrobiłem linie, poczułem się rozczarowany efektem i stwierdziłem że z drugiej strony nie robię i tak zostało, nadal nie wiem która strona wygląda lepiej.

Oczywiście to rzecz gustu.
Ala dla mnie lepiej wygląda strona z liniami podziału blach. Nadają one dużo realizmu. Ja też mam z nimi zawsze problem i poprawiam je nieraz po parę razy żeby uzyskać fajny efekt. Najważniejsze żeby farba była bardzo rozcieńczona. Bo to co wypłynie z zagłębienia bez problemu można usunąć wacikiem. Ogólnie jak pisałem już wcześniej model bardzo fajny.

Pozdrawiam
Tomek
2004tomek

Postprzez Wierzbol » wtorek, 4 czerwca 2013, 14:11

toled napisał(a):Jak zaczerniłeś w środku przedni chrom? Wlałeś washa i potem przetarłeś wierzch?

Przyznaję się bez bicia że korzystam z Line Markera firmy Gunze, ale stanowczo jest godny polecenia i mnóstwo ułatwia :mrgreen: bardzo polecam, ale to wykończeniówka, natomiast baza zaczernienia to kipskiej jakości czarny akryl, zdrapywany wykałaczką, a potem Linem o którym wspomniałem wcześniej (np. wewnętrzna część reflektora).
Wierzbol

Postprzez Wierzbol » poniedziałek, 3 lutego 2014, 13:08

psychoollCW6z napisał(a):Naprawde ładny, piekne wykonanie.

dziękuję, teraz staram się zmobilizować żeby przysiąść nad następnym (Charger 68), ale krucho z czasem.
Wierzbol

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli