Porsche 911 GT1 EV0 (1:24 UT models)

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Porsche 911 GT1 EV0 (1:24 UT models)

Postprzez wuen » niedziela, 30 czerwca 2013, 16:46

Model miał być lekki, łatwy i przyjemny - opinie o wyrobach firmy "UT models" były bardzo pochlebne - konkretny model miał być wyrobem tamiyopochodnym...
Pudełko:
Obrazek

i jego zawartość:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przez 2 miesiące, w weekendy męczyłem się z zawartością pudełka w wyniku których to działań powstał taki model:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Serdecznie odradzam zakup - fatalne spasowanie części, kalkomanie grubości naklejek nie poddające się żadnym płynom.
Udało się skończyć z czego bardzo się cieszę - model będzie prezentem dla jakiegoś pasjonata Porsche - u mnie na półce długo nie zagości...
człowiek bez pasji to producent g...
wuen

Reklama

Re: Porsche 911 GT1 EV0 (1:24 UT models)

Postprzez wuen » poniedziałek, 1 lipca 2013, 20:55

Nie przesadzajcie - aż taki super nie jest że wszystkich zamurowało i żadnych komentarzy...
Ja zauważyłem, że:
1. nie pomalowane są kierunkowskazy - jutro maskowanie, Alclad Chrome i mieszanka transparentnych czerwona + żółta,
2. brak antenki
wuen

Postprzez 2004tomek » poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:29

Czasami budowa modelu idzie jak po grudzie. Tak jak wspominasz, że model kiepskiej jakości itd.
Model bardzo fajny. Linie podziału nadają mu głębi. Z zewnątrz nie widać, żeby coś nie było spasowane.
Wiec raczej poradziłeś sobie z tymi problemami.

Pozdrawiam
Tomek
2004tomek

Postprzez cayman » wtorek, 2 lipca 2013, 21:24

A co cię Waldek pod korciło na robotę przy takim modelu .Na fotkach nie widać mankamentów o których piszesz czyli krótko mówiąc przy odrobinie cierpliwości można ze słabej produkcji zrobić porządny model,który się trzyma tzw..kupy.
Wiem bo robię teraz F275 spider a to stara produkcja Italerii i trzeba się trochę napocić.
Pozdrawiam Piotrek

A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
cayman

Carbon Master

Postprzez Kazik » środa, 3 lipca 2013, 22:00

Waldek całkiem ok, nie ma się do czego przyczepić ale jak dla mnie sam model mało ciekawy. Nie złapał bym się za niego. Może żeby poćwiczyć układanie kalek :)
Masz może jakieś fotki wnętrza, z ramek widać że coś tam się działo.

Zaczynam rozumieć dlaczego bardziej kręcą mnie motorki ;o)
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez wuen » czwartek, 4 lipca 2013, 07:19

Kazik napisał(a): jak dla mnie sam model mało ciekawy. Nie złapał bym się za niego. Może żeby poćwiczyć układanie kalek :)

taka była idea - poćwiczyć układanie dużych kalek - chcę popełnić Subaru WRC z 2005 - dość duże kalki więc chciałem mieć jakieś rozeznanie - niestety kalki z UT to inna liga - 3 dni moczenia mocnym płynem Mr.Mark Softer naciętych wzdłuż linii podziału spowodowało lekkie ugięcie a same kalki są grubości naklejek
Kazik napisał(a):Masz może jakieś fotki wnętrza, z ramek widać że coś tam się działo.

nie robiłem żadnych fotek warsztatowych - kabina mało ciekawa i może dlatego, więcej można by pokazać w komorze silnika - model ma opcję zdejmowanych paneli przedniego i tylnego - ale ich spasowanie spowodowało, że zostały przyklejone na stałe.
Kazik napisał(a):Zaczynam rozumieć dlaczego bardziej kręcą mnie motorki ;o)

wcale się nie dziwię - też chcę skończyć jeszcze 2 rozgrzebane modele samochodów, robota i zrobić 2-3 motorki oraz coś z innego działu - MiG'a 29 w skali 1:48
wuen

Postprzez wuen » sobota, 6 lipca 2013, 12:37

Zgodnie z obietnicą - kierunkowskazy pomalowane, antenka wklejona - model wylądował na półce.
Obrazek
Obrazek
wuen

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli