VW New Beetle - Tamiya 1/24

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

VW New Beetle - Tamiya 1/24

Postprzez TomekWnęk » środa, 19 września 2007, 13:55

Witam serdecznie
W galerii mój drugi cywilny model. Volkswagen NewBeetle z Tamiya
Model prosto z pudełka, zmieniłem tylko siatke w przednim zderzaku na fototrawioną, jednak nie wyszło to tak jak bym chciał więc nie eksponuje tego na zdjęciach. Model malowany akrylami tamiya i 'wybłyszczany' klarem z gunze.
Polerowany pastami tamiya i woskiem tamiya (troche to monotematyczne sie robi).
Wnętrze częściowo humbrolami plus flock.
Niemalże wszystko z aerografu.
Karoseria malowana dwukrotnie. Po pierwszym malowaniu wydawało mi się że lakier już wysechł i odłożyłem na 24h model na półke kładąc go na dachu na chusteczce higienicznej. Efekt był taki że karoseria wylądowała w 'wamodzie' gdyż uratować się jej już nie dało.
Błędów troche jest ale nie bede pisał
Zadowolony w 100% nie jestem, choć jest lepiej niż za pierwszym razem "na błyszcząco".
No to zdjęcia
Punkt wyjścia
Obrazek
Model
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Podwozie
Obrazek

Środek
Obrazek
Obrazek

Zdjęcia tym razem już innym aparatem. Moje 'atelier' wygląda tak
Obrazek
Biały bristol oświetlony dwoma 150W halogenami kalka techniczna pod nimi dla zmiękczenia światła. Pstrykane w raw'ach (ciągle jestem pod wrażeniem ich możliwości). W tle widać warsztat.
No to tyle
Teraz czekam na konstuktywną krytykę
TomekWnęk

Reklama

Re: VW New Beetle - Tamiya 1/24

Postprzez micheleangelo » czwartek, 24 stycznia 2013, 16:11

Gratulacje za przepiękny model !
Lepiej późno niż wcale ! Aż dziw bierze, że nie ma tu komentarzy z gratulacjami za tak ciekawie skończony model.
Oglądając Twoje zdjęcia doszedłem do wniosku, że w przyszłości muszę go zrobić.
Stosunkowo prosty model i zwykła cena powodują, że warto go skleić, aby później nacieszyć się jego wyglądem.
TAMIYA ma to do siebie, że jak już coś wypuści to coś mega fajnego raz na "ruski rok".
Tak też jest w przypadku "Nowego Garbusa", który zwykłymi małymi detalami podkreśla swoją indywidualność, pomimo że to zwykły model za rozsądną cenę. Mam tu na myśli antenkę na dachu. Lata minęły od Twojego sklejenia New Beetle a model cały czas podoba się. To mają do siebie auta z duszą jak Garbus, nawet nowy. Lakier bardzo ładny i sam bym w takim zrobił, ale skoro Ty masz na forum w takim, to będę musiał kiedyś w innym pomalować. Wnętrze starannie wykończone, brakuje tylko kwiatuszka w wazoniku :-> i model jak żywy. Początek roku to czas postanowień i do mojego mini magazynu, w którym są Honda Jazz, Nissan 370Z dołożę VW New Beetle. Lepiej zacząć przygodę z modelarstwem na takich modelach, a później kontynuować na wszelkiego rodzaju Astonach, Lexusach LFA i tym podobnym modelom.
Gratulacje za drugi model. Teraz to już chyba w 2 rękach liczone są Twoje skończone modele :) a ja dopiero składam gratulacje za 2-gi model, który nie pozwala oderwać od niego wzroku.
Ostatnio edytowano czwartek, 24 stycznia 2013, 18:08 przez micheleangelo, łącznie edytowano 1 raz
micheleangelo

Re: VW New Beetle - Tamiya 1/24

Postprzez TomekWnęk » czwartek, 24 stycznia 2013, 17:21

O ludzie! Ale znalazłeś archiwum, ten post to jest starszy niż węgiel ;)
micheleangelo napisał(a):Aż dziw bierze, że nie ma tu komentarzy z gratulacjami za tak ciekawie skończony model.
Bo to wątek przeniesiony ze starego PWM gdzie model był komentowany.
micheleangelo napisał(a):skoro Ty masz na forum w takim, to będę musiał kiedyś w innym pomalować
A dlaczego? Nie widzę nic na przeszkodzie żeby Twój model był niebieski.
'Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.'
TomekWnęk

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli