Honda rc211v Valencia [Tamiya 14097 1:12]

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Honda rc211v Valencia [Tamiya 14097 1:12]

Postprzez SkivoPL » niedziela, 24 sierpnia 2014, 22:58

Witam,
Przedstawiam Wam mój pierwszy model (nie licząc 2 spapranych w wieku 12 lat sklejanych "byle by było" :D).
Jak w tytule jest to model Tamiya Honda rc211v. Złożenie go do kupy zajęło mi ok. 3 miechy.
Malowany był głównie aerografem MAR AB-1004. Polecam go wszystkim początkującym. Jedynym problemem dla mnie były kalki na czaszy i zadupku, ale poza tym skleja się go świetnie.
Wszelkie podpowiedzi co do dalszej pracy z modelami jak i krytyka mile widziane :P
Przepraszam za jakość zdjęć...Starałem się jak mogłem :oops:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano sobota, 30 sierpnia 2014, 03:21 przez SkivoPL, łącznie edytowano 2 razy
SkivoPL

Reklama

Re: Honda rc211v Valencia [Tamiya 14097 1:12]

Postprzez collins » poniedziałek, 25 sierpnia 2014, 20:35

Bardzo smaczny :)
Jak na pierwszy model jest całkiem nieźle. Jak sam zwróciłeś uwagę, kalki nie wszędzie dobrze leżą. Umiejętność kładzenia kalek przychodzi z czasem :) Dla mnie rażące są tylko ślady palców, które wyszły pod światłem lampy. Przypuszczam, że mogą one być wręcz niewidoczne przy dziennym świetle. Przy następnym cywilnym modelu spróbowałbym z położeniem twardego lakieru po kalkach. Po wypolerowaniu lakieru wystarczy tylko przetrzeć szmatką i wszelkie niechciane "ślady" znikają. Polecam prowadzenie warsztatu, jestem przekonany, że wszyscy pomogą udzielając dobrych rad.
collins

Re: Honda rc211v Valencia [Tamiya 14097 1:12]

Postprzez SkivoPL » poniedziałek, 25 sierpnia 2014, 23:25

Zapomniałem przetrzeć chromki :oops: Co do warsztatu, to właśnie zakupiłem LaFerrari od revella i myśle, że warsztacik niedługo się pojawi :lol:
SkivoPL

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli