przez myszoskoczek » wtorek, 19 listopada 2013, 21:18
Witam!
Przedstawiam wam moją figurkę celowniczego/strzelca Model niestety tak średni, jak zestaw z którego go zabrałem, a konkretnie z Tamiyowskiego "PAK 35/36". Hans (bo tak się roboczo nazywa ) miał sporo nadlewek, których w większości nie usunąłem . Malowany Pactrą, Citadelem i Modelcolorem. Mundur to moja własna mieszanka na-oko . Nie wiem czy wyposażenie ma dobry kolor. Co mógłbym poprawić (Być może, za niedlugo mój Hans dostanie kolegów) :
Pozdrawiam Kuba
P.S. W realu, lepiej wygląda
Obecnie na warsztacie: A-7P Corsair II viewtopic.php?f=12&t=82622 Pamiętajcie, wszystko wygląda lepiej na żywo niż na zdjęciach
Po braku Szelek Y wnoszę że to początkowy okres wojny więc:
-Bluzę mundurową (Feldbluse M36) zrób w kolorze zielonoszarym z ciemnozielonym kołnierzem (nie zapomnij namalowac patek) i pagonami (kolor obwódki dla artylerii to z tego co pamiętam czerwony ale nie wiem czy to podchodzi pod artylerię) -Spodnie w odcieniu szarym -Kolor paska od maski p-gaz w kolorze khaki -Torba na Gasplane w kolorze zielonym lub zielonoszarym -Puszka na maskę p-gaz źle zamocowana. -Jak pisał kolega powyżej Feldflasche + kubek - kolory do zmiany
Tak na szybko - więcej znajdziesz w google'u.
Ale przede wszystkim usuń szwy z figurki - bez tego, nieważne jak dokładnie pomalujesz, efekt i tak będzie kiepski.